Afgelopen zaterdag 1 oktober stond voor het sterk verjongde selectiedames handbal team MHV ’81 de eerste wedstrijd van het nieuwe handbalseizoen tegen AES Arnhem op het programma.

Na het bedanken van de scheidsrechters in het kader van 'week van de scheidsrechters' begon de wedstrijd.

Het damesteam van MHV '81 kende in deze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een slechte start. Vooral in dekking kregen de dames uit Mill geen grip op de opbouwers van AES Arnhem. Al snel keek MHV '81 dan ook aan tegen een achterstand van 6-1 aan.

Een aantal aanpassingen in de verdediging, ingegeven door het kersverse trainer/coach duo Rob van de Akker en Bas de Gier, resulteerde in meer grip op de Arnhemse aanval. De achtervolging werd ingezet, wat resulteerde in een ruststand van 13-10.

Tijdens de rust werden de Millse dames nogmaals gewezen op het nakomen van de eigen afspraken. Maar deze boodschap was schijnbaar aan dovemansoren, want de 2e periode begon identiek aan de 1ste. Afspraken werden onvoldoende nagekomen waardoor AES Arnhem verder kon uitlopen. Aanvallend hadden de dames van MHV '81 niet de juiste oplossingen en daar maakte AES Arnhem dankbaar gebruik van. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een verlies van het Millse team van 27 - 19.

Volgende week zaterdag 8 oktober staat na de in het kader van de verenigingsavond MHV ’81 de eerste thuiswedstrijd tegen VHC Valkenswaard (aanvang 20.00 uur).

Handbalvereniging MHV ’81 nodigt leden / vrijwilligers / familie en verder iedereen die MHV ’81 een warm hart toedraagt graag uit aanwezig te zijn vanaf 18.15 uur in sporthal de Looierij tijdens haar jaarlijkse verenigingsavond. Om onder het genot van een drankje met elkaar dit nieuwe seizoen op een mooie manier te openen.