Door: Vera Theunissen - Afgelopen zaterdag werden de eerste thuiswedstrijden van Apollo gespeeld. Dames 2 stond tegen over Detac dames 2. De wedstrijd begon spannend. Maar eindigde in een 4-0 overwinning voor Apollo.

De eerste set van dames 2 begon goed, ze liepen al snel uit. Maar Detac liet zich niet kennen en kwam terug. Ze kregen zelfs een setpoint. Apollo hervond zich gelukkig net op tijd en haalde de set binnen met 28-26. De rest van de wedstrijd bleef Apollo sterker. Goede servicebeurten en een sterke verdediging maakte het verschil. Een 4-0 winst was het resultaat!

Apollo dames 1 startte daarentegen dramatisch tegen SOMAS Activia dames 4. Op de goede services van Sint Anthonis hadden de Millse geen antwoord. En als de pass er was, was die niet goed genoeg voor een aanval. De eerste set werd kansloos verloren. Dat liet Apollo zich geen tweede keer gebeuren. De tweede set liep alles beter, de druk lag niet meer volledig bij Apollo. Daardoor won Apollo de set. De 3e set waren de rollen weer omgedraaid en won Activia. In de 4e set was Apollo weer de sterkere, maar de teams waren erg aan elkaar gewaagd. De 5e set werd dus erg spannend, maar met aanmoediging van het publiek en dames 2, wist Apollo de wedstrijd te winnen. De eerste overwinning (3-2) in de 1e klasse is dus binnen.

Dames 3 en de meisjes C wisten helaas geen sets te pakken. Het zitvolleybal daarentegen won met 4-0 van Allvo. De 2e er 3e set werden maar net gewonnen, maar gewonnen is gewonnen. 5 punten dus voor het zitvolleybalteam.

Volgend weekend (15 en 16 oktober) heeft bijna de hele vereniging een vrij weekend. Enkel dames 1 speelt om 19.00 uur in Helmond tegen Polaris 1. Op zondag komen niveau 4 en 5 in actie in Odiliapeel.