Onder een heerlijk herfstzonnetje en op een prima grasmat werd de derby tussen Hapse Boys en Juliana Mill gespeeld. Vanaf de eerste minuut was het een levendige en sportieve wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde zonder dat het tot kansen leidde.

Pas in de 35e minuut was er de eerste kans en die was voor Juliana want uit een prachtige voorzet van Camiel van Geenen was het Tom Gerrits die alleen voor de Hapse keeper verscheen maar zijn inzet ging vlak over de goal. In de 45e minuut was het de actieve Justin Jacops die met een prachtige actie Jelle Staal vrij speelde maar door te lang treuzelen belandde de bal in de handen van Hapse Boys doelman Dirk Thijssen. Uit de volgende tegenaanval werd Juliana keeper omvergelopen en kon de Hapse spits Tom Meijer de bal in het lege doel tikken. In plaats van de goal af te keuren wees scheidsrechter Slaats naar het midden en besloot meteen de eerste helft af te sluiten.

Na rust deed Juliana er alles aan om de gelijkmaker te forceren maar echte kansen werden er niet afgedwongen. Wel kreeg Hapse Boys in de slotfase een penalty omdat de bal in het strafschopgebied ongelukkig tegen een Millse hand stuitte. Luuk Crommentuijn wist wel raad met dit buitenkansje.

Nog steeds wacht Juliana op de eerste winstpartij van het seizoen en dat moet dan ook maar a.s. zondag gebeuren als het Beerse HBV in Mill op bezoek komt.

Hapse Boys - Juliana: 0-2 (0-1)
Scheidsrechter: Slaats uit Roermond
Aantal toeschouwers: 200
Scoreverloop:
45. Tom Meijer: 1-0
80. Luuk Crommentuijn: 2-0
Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Ruud Relou, Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Roel Janssen, Tom Heerbaart, Tom Gerrits, Jelle Staal (75. Gijs van Hal), Camiel van Geenen (60. Maik Veld), Justin Jacops