Zaterdagavond 8 oktober traden, na de jaarlijkse MHV ’81 teampresentatie, de dames 1 van MHV’ 81 aan tegen promovendus VHC uit Valkenswaard.

De dames waren er, na de matige start in de eerste en tweede helft vorige week tegen AES Arnhem, op gebrand om nu scherp en fel te beginnen aan de wedstrijd. En dat ten overstaan van goed gevulde tribunes van sporthal “de Looierij”. Veel mensen die MHV ’81 een warm toedraagt hadden de weg naar de sporthal gevonden, om de dames vanaf de tribunes aan te moedigen.

Helaas was de start van de wedstrijd ook nu niet optimaal. Kansen werden niet verzilverd en ook de verdediging stond niet als collectief. Een sterk keepende Linda Fick hield MHV ’81 in deze fase minuten op de been. Na wat tactische aanwijzingen en aanpassingen kregen de hardwerkende dames meer grip op de VHC aanvalsgolven.  Betere communicatie en samenwerking. Met name Talitha Maas speelde in de verdediging een sterke wedstrijd.

De dames keken wel aan tegen een 2-7 achterstand. Andermaal, net als tijdens de wedstrijd vorige week, toonde MHV veerkracht en vochten de dames zich terug in de wedstrijd. Kansen werden afgemaakt, waardoor met een voorsprong van één doelpunt, 8-7, gerust kon gaan worden.

Na rust pakten de dames sterk door. Met snel en effectief spel werden doelpunten gemaakt, waardoor uiteindelijk zelfs een voorsprong van vijf doelpunten ontstond, 12-7. De inhaalrace had kruim gekost, waardoor snelheid en scherpte gedurende de tweede helft minder werd. De dames van VHC kregen meer en meer vertrouwen en ook zij knokten zich terug in de wedstrijd.

In de spannende slotfase werd door MHV een aantal open kansen en een tweetal penalty’s gemist. Hierdoor bleef de teller uiteindelijk steken op een gelijke stand, 18-18. De dames hebben een belangrijk punt binnen gehaald, hoewel het er misschien twee hadden kunnen zijn.

Volgende week zaterdagavond staat de uitwedstrijd tegen Verburch op het programma.