Een goede start van de competitie voor het MC1 team van Vollan ’65. Met een 3-1 overwinning tegen Avance nestelden zij zich samen met VCP aan kop in deze poule.

Niet dat het allemaal zo voortreffelijk ging in deze wedstrijd maar het ziet er allemaal redelijk stabiel uit. In verdedigend opzicht zijn er nog wel een aantal dingen voor verbetering vatbaar. Vooral het spelen vanuit de eigen positie is nog een manco waardoor er te vaak misverstanden ontstaan. Ook in tactisch opzicht mag er nog meer gekeken worden naar de tegenstander en spelen naar de posities waar gescoord kan worden. Te vaak wordt nog de veilige weg gekozen, in het midden van het speelveld van de tegenstander waardoor het wel allemaal voorspelbaar wordt en dus gemakkelijk te verdedigen is. Al met al een goede overwinning en voorlopig draaien zij dus meer dan voortreffelijk mee in deze poule.

Vollan DS1 leed een 3-1 nederlaag in de derby tegen Detac DS1 uit Zeeland. Vollan, dat aan moest treden zonder Debby van Druten wist in de voorbereiding nog wel te winnen van Detac maar in deze wedstrijd behaalde Detac een veel hoger niveau. Wederom was het vooral de servicedruk aan de kant van Detac die Vollan op de pijnbank legde waardoor men  de service pass niet goed onder controle kon krijgen. Ook in verdedigend opzicht was Detac beduidend beter. Niet dat Vollan slecht stond te spelen, en de inzet waarmee werd gespeeld verdiend alle lof maar er werd verloren van een tegenstander die in deze wedstrijd completer en beter was, punt.

Vollan DS3 behaalde een 3-1 overwinning tegen Peter Peters uit Schaijk en het vertoonde spel bied zeker perspectieven voor de rest van de competitie.

Vollan DS2 behaalde een 3-1 overwinning tegen Achilles uit Beugen en met een score van 14 punten uit 4 wedstrijden kunnen ook zij spreken van een goede start van de competitie.

Vollan MA1 had geen kind aan Avance uit Sambeek en zij keerden met een 4-0 overwinning uit Sambeek terug naar Langenboom. In de pocket zeggen we dan en zij gaan overtuigend aan kop in de poule.

Programma zaterdag 22 oktober

10.00 TFC MC 2 - Vollan '65 MC 1: Terra-Victa, Odiliapeel
14.30 Vollan '65 MA 1 - AVC Eagles MA 1: De Wis, Langenboom
16.00 Luctor DS 2 - Vollan '65 DS 3: De Schutsboom, Rijkevoort
16.30 Vollan '65 DS 1 - SOMAS/Activia DS 5: De Wis, Langenboom
18.30 Vollan '65 DS 2 - VC Volt/FS DS 4: De Wis, Langenboom