Zaterdagavond 29 oktober stond voor de dames van MHV ’81 de tweede thuiswedstrijd op het programma tegen VOC2 uit Amsterdam. Ondanks dat VOC tweede staat in de rangschikking, kon het wel eens een spannende wedstrijd worden.

VOC mag in De Looierij niet met hars spelen, iets wat zij tijdens thuiswedstrijden wel gewend zijn.

De wedstrijd begon spannend. De doelpunten werden om en om gemaakt en het bleef gelijk op gaan. MHV bleef het eerste kwartier wel telkens met één of twee doelpunten voor. Door afspraken in de dekking die niet werden uitgevoerd en niet soepel lopend aanvalsspel aan MHV kant, kon VOC een kleine voorsprong pakken. Met een 12-14 gaan beide teams de kleedkamer in.

Na wat scherpe woorden van de coaches in de rust, moesten de dames van MHV de draad oppakken. Het eerste kwartier van de tweede helft bleef VOC overeind met behoud van een kleine voorsprong. Bij een stand van 16-19 werd er aan de kant van MHV wat veranderd aan het verdedigingsspel en werden er wat speelster gewisseld. Iets wat goed uitpakte. De speelsters van VOC wisten niet om te gaan met de veranderde verdediging van MHV en zij konden het doel niet meer zo goed vinden.

Aan de andere kant van het veld werd het net vaker gevonden door mooie breaks die goed werden aangegooid. Toen MHV eenmaal de voorsprong had overgenomen, werd deze niet meer afgegeven. Na de laatste spannende 10 minuten stond er een mooie voorsprong aan de ‘thuiskant’ van het scorebord.

Eindstand: MHV ’81 Dames 1 - VOC 2: 25 - 22

Na de eerste gewonnen wedstrijd staat op zondag 6 november voor MHV ’81 Dames 1 de verre uitwedstrijd in Wateringen tegen dames 1 van VELO op het programma. Op naar de volgende 2 punten!