De 16-jarige Niels van der Duijn uit Mill heeft zich ook meester gemaakt van de Nederlandse titel in de 85cc klasse van MON. Tijdens de laatste wedstrijd voor het ProX NK jeugd in Dongen haalde hij genoeg punten om ook deze felbegeerde titel in de wacht te slepen.

Eerder lukte het de jonge crosser uit Mill al om de IMBA 85cc titel te veroveren in Duitsland, zijn crossseizoen 2016 is dus heel erg geslaagd.

Niet geweldig

De grote spanning en de aanwezigheid van vele fans, vrienden en familie bij de finale in Dongen speelde Niels toch wel parten. Daarnaast was hij nog een beetje uit zijn doen na de inspanningen van het EK maar hij wil dit niet als een excuus aanvoeren. “Ik was inderdaad nogal gespannen maar ik hoefde maar een paar puntjes meer te scoren. Bij een mechanische sport moet de motor echter wel heel blijven en die gedachte speelt natuurlijk altijd mee al heb ik echt topmateriaal. Mijn HMX Honda is gewoon een perfecte motor. Ik heb nog even aan de leiding gereden maar omdat er eigenlijk alleen maar uitgereden hoefde te worden was de focus niet meer optimaal. Met de vijfde plaats in het dagklassement had ik de titel ruimschoots te pakken en het was enorm gaaf om door mijn team te worden opgewacht bij de finish en te worden gehuldigd!”

En nu?

“Voor Niels staat alleen de maïsplakcross in Volkel nog op het programma met de 85cc motor en dan heeft hij enkele maanden rust”, aldus Marton van der Duijn, de vader van Niels. “De bedoeling is om volgend jaar 125cc te gaan rijden maar dan moet eerst de sponsoring nog rond komen. En uiteraard wil hij dan graag meerijden in de ONK in Mill op zijn geliefde circuit De Kuilen. Maar dan zal hij eerst nog flink aan de bak moeten. Dit jaar had hij het te gemakkelijk en werd zonder veel inspanning en training dubbelkampioen. Maar het zijn de ‘wills en de skills’ die een echte topper maken, we zullen zien. Niels is in ieder geval erg blij met de enthousiaste steun en de support van zijn vele fans, dat maakt het mooi!”