Op zaterdag 12 november speelden de dames senioren 1 van MHV’81 hun derde thuiswedstrijd. Dit keer tegen dames senioren 1 van Nieuwegein. Met twee wedstrijdpunten achterstand op Nieuwegein, wisten de dames van MHV wat hen te doen stond.

De wedstrijd begon aan Millse zijde te afwachtend en wisten nog niet goed om te gaan met de 6-0 dekking van Nieuwegein. De stand ging dan ook in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op, met een 6-6 gelijke stand. De dames van MHV voerde het tempo wat op, door snel baltempo en snelle aanvallen. Hierdoor liep MVH uit en ging met een overtuigende ruststand van 15-10 de kleedkamer in.

Met het begin van de 2e helft wist MHV dat Nieuwegein er alles aan probeerde te doen om de achterstand goed te maken. Bij MHV was de concentratie minder en werden ze slordig in hun aanvalsspel. Hierdoor wist Nieuwegein het verschil wat kleiner te maken. MHV wist echter uit de eerste helft, dat door snel aanvalsspel, ze Nieuwegein konden overlopen. Dit werd dan ook gedaan, waardoor het verschil weer 4 tot 5 punten bleef. MHV speelde hierdoor de laatste 10 minuten lange aanvallen, om zo de wedstrijd uit te spelen. De concentratie verzwakte in de deze fase van de wedstrijd wel even, maar MHV wist de wedstrijd zonder het spannend te maken, te winnen met 28-24. Hierdoor stijgen de dames van MHV in het klassement naar een verdienstelijke 7e plaats.

Volgende week zaterdag 19 november staat er weer een uitwedstrijd op het programma tegen de promovendus Oliveo uit Pijnakker.