Pupil van de week: Luc van Tienen

Juliana heeft het goede spel van de wedstrijd tegen Cito van vorige week geen vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen Festilent ging het weer helemaal mis. Pupil van de week Luc van Tienen zag hoe zijn Juliana met 0-4 verloor.

Na een aftastend begin begon Juliana nog voortvarend aan de wedstrijd, en zocht het de aanval. Zo'n 20 minuten lang speelde het spel zich vooral af op de helft van Festilent, zonder dat Juliana echt gevaarlijk kon worden voor het Festilent doel. In de 21e minuut keerden echter de kansen, de eerste keer dat Festilent gevaarlijk wist door te dringen in het Juliana strafschopgebied leidde een lichte overtreding meteen tot een penalty. Deze werd echter nog uitstekend gekeerd door Juliana doelman Sven Jacobs. Voor Festilent was dit echter wel het sein om het in initiatief over te nemen, vooralsnog zonder echt gevaar te kunnen stichten. Uit het niets werd het echter toch 0-1 in de 37e minuut. Na onnodig balverlies volgde er een prima voorzet vanaf rechts die bij de 2e paal kon worden binnengewerkt.

Na de aftrap van de 2e helft zocht Juliana direct de aanval, zonder echte kansen te creëren. Pas in de 60e minuut kreeg Juliana haar eerste kansje, na een vrije trap van Justin Jacops, die de bal verrassend laag inzette bij de eerste paal. Camiel van Geenen kon echter niet zijn voet voldoende achter de bal krijgen, waardoor de bal jammerlijk naast de paal verdween. Enkele minuten later was het wel raak aan de andere kant. Een ongevaarlijk indraaiende trap leek eenvoudig weg te kunnen worden getrapt. In plaats van echter de bal werkelijk weg te trappen werd de bal alleen maar geschampt waarna deze kansloos voor de Juliana doelman in het doel verdween. In een alles of niets poging werd hierna verdediger Tom Gerrits gewisseld voor good old pinchhitter Jamel el Boazzatti. Hierdoor ontstond echter ook ruimte in de Juliana defensie, waar Festilent uitstekend van wist te profiteren. In de 78e minuut werd het 0-3: Vlak voor tijd werd het nog erger nadat een bal vanuit de verdediging pardoes in de voeten werd geschoven van een Festilent aanvaller. De hierop volgende voorzet werd ongelukkig door een Juliana verdediger in het eigen doel geschoven. Hiermee kwam de 0-4 eindstand op het bord, en kan Juliana weer opnieuw beginnen.