Op zaterdagavond 19 november stond de uitwedstrijd in Pijnacker tegen Oliveo op het programma. Een belangrijke wedstrijd, omdat het puntenverschil met de hekkensluiter vergroot kon gaan worden tot 5 punten.

De eerste helft begon afwachtend en het net werd door beide team maar moeilijk gevonden. Het spel was slordig en er werden regelmatig individuele fouten gemaakt. Oliveo sprong beter om met de kansen die ze kregen, waardoor de dames van MHV met een 11-7 achterstand de kleedkamer in gingen.

In de kleedkamer werden de dames door de coaches gewezen op de zwakke plekken in de defensie van de tegenstander. Het spel en de overtuiging zouden tijdens de tweede helft in ieder geval anders moeten.

De tactische aanwijzingen in de rust waren door de handbalsters goed opgeslagen. Halverwege de tweede helft was de achterstand weggewerkt en stond er 16-16 op het scorebord. De meiden van MHV pakten door en met nog een paar minuten op de klok was de stand 22-25. MHV kwam tijdens de laatste twee minuten van de wedstrijd in ondertal te staan, waardoor de scoringskansen voor Oliveo stegen. MHV miste een open kans en Oliveo vond tweemaal het net, waardoor ze tot op één doelpunt konden naderen. Na het laatste fluitsignaal mocht Oliveo nog een vrije worp nemen. Deze werd, gelukkig voor de Millse handbalsters, op de lat geschoten. Hierdoor werd de wedstrijd nipt gewonnen met 24-25.
Het was een zwaarbevochten en belangrijke overwinning voor de meiden van MHV. Ze bleven als team spelen en toonde enorme veerkracht. Ook over de beleving in het veld en op de bank waren de coaches achteraf erg tevreden.

Volgende week zaterdagavond 26 november om 20.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Westlandia op het programma. Hopelijk komen jullie ons allemaal weer aanmoedigen.