30 december wordt het tennistoernooi “Jetst geht’s los” georganiseerd op de tennisvelden van TCL te Langenboom. Iedere tennisser/ster uit de dorpen Langenboom en Mill kan hieraan meedoen. Uiteindelijk wordt er gestreden voor de eer van het dorp waarvoor men uitkomt.

Langenboom en Mill hebben een rijke historie voor wat betreft sportderby’s. Sporters uit verschillende disciplines zijn vaak bereid net dat stapje extra te zetten tijdens deze wedstrijden. En nu hebben we er een nieuwe derby bij. Maar eigenlijk is dit toernooi een voortzetting van een eerdere wedstrijd uit de geschiedenis, die helaas gestaakt moest worden.

Zoals u misschien wel bekend is, viel Langenboom tot en met 1942 onder de gemeente Escharen. Toen Langenboom in 1942 bij de gemeente Mill en Sint Hubert kwam, dachten de toenmalige gemeenteraadsleden dat het leuk was deze samenvoeging te vieren met een... tennismatch.

Een willekeurige varkensweide werd kort gemaaid en voorzien van belijning. Het eerste probleem diende zich aan. Een tennisnet. Nergens te vinden natuurlijk, totdat de burgemeester op het lumineuze idee kwam om een slagboom als net te gebruiken. Dit was DE slagboom waar Langenboom haar naam aan ontleende. En toen kon de wedstrijd gespeeld worden.

Voor Langenboom streed de toenmalige plaatselijk bekende tennisser Snekrav Pok en voor Mill Ekijlel Restiud.

Nadat beide heren een set behaald hadden, moest de wedstrijd gestaakt worden. Het publiek, en met name de gemeenteraadsleden waren te ver gegaan. In hun fanatisme om hun tennisheld aan te moedigen, hadden zij een zulk onbehoorlijke taal gebezigd dat de vrouwen van de raadsleden hen bij de oren “vatten” en mee naar huis namen.

Bij het aanschouwen van dit tafereel scheen de Millse tennisheld Ekijlel Restiud de legendarische zin: ”Jetzt geht’s los!” uitgesproken te hebben. Naar verluid moesten beide tennishelden daar zo om lachen dat de wedstrijd niet verder kon worden uitgespeeld. En nu, 74 jaar later, kan dan eindelijk worden uitgemaakt welk dorp het meeste tennistalent onder haar gelederen heeft.

Je kunt je nog tot en met 10 december inschrijven voor dit toernooi. Je schrijft je individueel in. De wedstrijden bestaan uit HD/DD en/of GD.

Lijkt je het leuk om mee te doen?

Schrijf je in door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Omdat we (nog) geen sponsor hebben, bedraagt het inschrijfgeld 20 euro.
We starten op 30 december om 16.00 uur MIT KAFFEE und KUCHE. Daarna gaan we beginnen met de wedstrijden. Iedereen zal deelnemen aan een aantal korte wedstrijden. Natuurlijk wordt er gedurende de avond goed gezorgd voor een lekkere hap, prijzen en muziek! Rond de klok van 22.00 uur zal de spannende ontknoping plaats vinden. Gaat de prijs naar Mill of Langenboom?? Natuurlijk zullen we er in ieder geval nog lang over na kunnen praten tijdens de after-party.
Bent u gemeenteraadslid en wilt u meedoen, dan is dat alleen mogelijk als u vergezeld wordt door uw partner. De organisatie zal hier streng op toezien.

Alle historische feiten in bovenstaand artikel zijn gecheckt op website “LangiMillipedia” en berusten daarom waarschijnlijk op de waarheid.

Hudy v.d. Elzen, Petra Hendriks, Raymond van Baal en Joop v.d. Veen