Tegen het 1ste damesteam van Unicum uit Wanroij kon Vollan helaas niet het nivo halen van wat zij kunnen spelen met als resultaat een 3-1 nederlaag. Natuurlijk is dit tot op zekere hoogte ook de verdienste van de tegenstander maar feit is wel dat Vollan ondermaats stond te spelen.

Vooral in passend opzicht ging er te veel mis en dan wordt het wel erg lastig om aanvalsdruk te ontwikkelen. Neem daarbij dan ook nog eens de sterke blokkering aan de kant van Unicum en dan kun je het gevolg wel raden.

Ook de servicedruk van de kant van Unicum lag aanmerkelijk hoger als de service-druk die Vollan kon ontwikkelen en dit is toch wel een extra wapen voor elk team. Bij vlagen kon Vollan zich wel onder de aanvalsdruk van Unicum uitspelen en kwam de aanvalskracht van Vollan toch wel degelijk naar boven maar deze momenten waren te spaarzaam om aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Aan de inzet heeft het zeker niet gelegen, getuige het feit dat er in de 2de set een 9-1!! Achterstand alsnog omgebogen kon worden in een 25-23 setwinst maar er zaten in deze wedstrijd te veel onzekerheden in de ploeg waardoor er te vaak, in verdedigend opzicht, te veel misverstanden ontstonden. Een gebrekkige of zelfs geen communicatie was hier vooral de oorzaak van.
Nogmaals, een gemiste kans om aansluiting met de top 3 te krijgen. Hopelijk kan Vollan zich volgende week in de wedstrijd tegen Saturnus herpakken. Deze wedstrijd wordt in Langenboom in de Wis gespeeld, aanvangstijd 16.30 uur.

De overige Vollan teams waren vrij van competitieverplichtingen.

Programma zaterdag 3 december:

10.30 AVC Eagles MA 1 - Vollan '65 MA 1: 't Diekske, Afferden LB
16.30 Vollan '65 DS 1 - Saturnus/HC DS 3: De Wis, Langenboom
17.00 Detac MC 3 - Vollan '65 MC 1: De Hekel, Zeeland
17.00 Detac DS 2 - Vollan '65 DS 3: De Hekel, Zeeland
18.30 Vollan '65 DS 2 - VC Meterik DS 2: De Wis, Langenboom