Recreatie Sportvereniging Hart in Actie start met wandelvoetbal voor chronisch beperkten. Op donderdag 8 december om 15.00 uur begint deze prachtige sport met een kick-off in wijkaccommodatie de Wester in Mill.

Bewegen is goed voor de gezondheid, zeker voor mensen met een chronische beperking zoals hart- en vaatpatiënten, diabetes, astma of COPD. Iedereen uit de wijde omgeving kan meedoen.

“Sport en bewegen voor de doelgroep van Sportvereniging Hart in Actie heeft veel meerwaardes. Het plezier van het bewegen, het ontdekken wat je kunt, je grenzen verleggen, de trots op jezelf en anderen. Bovendien verbroedert sport. Het legt de nadruk op wat ze kunnen, niet op wat ze niet kunnen”, aldus de initiatiefnemer.

Wandelvoetbal je fit

Het belangrijkste verschil met gewoon voetbal is dat het spel zonder keeper wordt gespeeld en dat de spelers onder geen beding mogen rennen. Zet een speler het toch op een holletje, dan krijgt de tegenpartij een vrije trap. Slidings en tackles zijn absoluut taboe, net als in de rug duwen en andere vormen van lichamelijk contact, zodat de kans op blessures tot een minimum wordt beperkt. De bal mag nooit hoger komen dan de gemiddelde heuphoogte van alle spelers. Het spel wordt zes tegen zes gespeeld.

Gezondheid staat voorop!

Jordi Paters, CIOS student combinatiefunctionaris (buurt-onderwijs-sport) met voetbalrichting trainer coach 3 jeugd én keeper van het 1e van Udi’19). Hij zorgt voor een deskundige (bege)leiding.

Iets voor jou? 

Voor slechts € 8,00 per maand (€ 96 per jaar) krijgen mannen én vrouwen die vanwege chronische beperkingen niet meer kunnen of willen deelnemen aan het traditionele voetbal weer de kans om een balletje te trappen. Voetbalervaring is niet nodig.

Voor meer informatie kun je terecht bij Wilma de Klein (0485 - 45 20 38) of Mieke van de Kolk (0485 - 45 38 26).