Een renverbod sluit inzet en passie tijdens de match niet uit. (foto: Peter Cornelissen)

De Millse voetbalvereniging Juliana geeft de nieuwe activiteit van Sportvereniging Hart in Actie alle mogelijke ondersteuning bij het op gang brengen van het wandelvoetbal.

Zo mag Hart in Actie in de opstartfase kosteloos gebruik maken van alle faciliteiten die Juliana in huis heeft. Een ijzersterke opsteker waar we later graag wat uitgebreider op terug komen.

Wandelend voetballen, een kunst

Bij wandelvoetbal is rennen verboden. En dat is niet simpel bleek op donderdagmiddag 8 december tijdens de kick-off wandelvoetbal in wijkaccommodatie de Wester in Mill.
“Hoewel bij onze doelgroep deze spelvorm nog totaal onbekend is, is het ons gelukt. We hebben de landelijke primeur voor deze spelvorm voor chronisch beperkten”, aldus secretaris Mieke van de Kolk.
Zij greep de gelegenheid aan om in haar openingswoord enkele personen te bedanken. Zo bedankte zij Toon Hermsen die zich als oprichter/erevoorzitter van de vereniging bereid heeft getoond om te helpen door de kennis die hij heeft met het opzetten van projecten en zijn ervaring met het schrijven van persberichten en het benaderen van de media. Ook dankte zij het bestuur van De Wester die de speciale goals en de ballen hebben aangeschaft als investering in een initiatief dat hopelijk een groot succes gaat worden.
Verder sprak zij een woord van welkom uit aan Jordi Paters. Jordi is CIOS student combinatie-functionaris buurt-onderwijs-sport met voetbalrichting trainer coach 3 jeugd. Hij zorgde voor een prima begeleiding.
“Iedereen weet dat bewegen belangrijk is, maar om te gààn bewegen en dit vol te houden, moet het wel leuk zijn. Bij Sportvereniging Hart in Actie zien wij iedere week weer dat mensen er plezier in hebben om samen met anderen te sporten. En sporten betekent voor onze doelgroep: bewegen naar eigen kunnen en er vooral ook lol in hebben. Iedereen kent zijn eigen lichaam en zijn eigen beperkingen het beste. Het woord prestatiegericht kennen wij niet; bij ons hoeft niets bewezen te worden. Wij hebben iedere week weer plezier met elkaar en hebben niet eens in te gaten dat we gezond en goed bezig zijn. Dat is zeker ook de verdienste van onze sportleiders”, vervolgt Mieke.
“Enkele nieuwe leden hebben zich al ingeschreven. Op donderdagmiddag 15 december om 15.00 uur kan men weer mee komen doen met wandelvoetbal in De Wester”, beëindigde Mieke haar toespraak.

Wilt u meedoen?

Bel dan Wilma de Klein (0485 - 45 20 38) of Mieke van de Kolk (0485 - 45 38 26).