Op woensdag 4 januari 2017 aanstaande vindt voor de vierde keer in successie het kerstsportspektakel plaats in sporthal de Looierij in Mill. Het sporttoernooi, een initiatief van Uitblinken, is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 t/m 15 jaar uit de regio Mill en Land van Cuijk.

De kinderen kunnen deelnemen aan een voetbal- of hockeytoernooi 3 tegen 3 tegen 3 zonder keeper, waarbij de wedstrijden worden gespeeld in verschillende boardings die in de zalen worden opgezet. Een DJ draait de wedstrijden aan elkaar, waarbij sportiviteit en plezier op nummer één staan. De dag wordt afgesloten met de grote finales, waarna de winnaars hun prijs in ontvangst mogen nemen.

Op het gebied van sport en bewegen is er in deze periode weinig tot niets te doen, terwijl het bij de meeste sporten winterstop is en de kinderen snakken naar beweging. Het doel van het initiatief is gekoppeld aan drie pijlers; het stimuleren van sporten en bewegen in de vakantie, het verbinden van kinderen uit verschillende dorpen, verenigingen en scholen, en daarnaast staan sportiviteit en respect hoog in het vaandel.

Er worden wedstrijden gespeeld in 4 categorieën: 

  • 10.30 - 12.30 uur, 7 en 8 jarigen
  • 12.30 - 14.30 uur, 9 en 10 jarigen
  • 14.30 - 16.30 uur, 11 en 12 jarigen, 13 en 15 jarigen 
  • 16.30 - 17.00 uur, grote finalen

Naast deze wedstrijden zijn er de hele dag verschillende site events voor verschillende doelgroepen. Elk team bestaat uit maximaal 4 spelers.

Meld je team snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierin je naam, club, elftal, geboortedatum en e-mailadres. Het inschrijfgeld per team is € 24,-. VOL=VOL

Voor meer informatie kijk op www.facebook.com/uitblinkendoejezo of www.uitblinkendoejezo.nl.