Op zondag 18 december stond de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Omdat koploper Roef op zaterdagavond al met duidelijke cijfers had verloren van de nummer 3, White Demons, was MHV'81 bij winst verzekerd van de koppositie in de poule en de titel van winterkampioen.

Onder toeziend oog van sponsor "Mesthandel Van Schipstal Mill" werden voor de wedstrijd de kopjes op scherp gezet, vandaag moest het gebeuren tegen Apollo uit Son, een team met wisselende resultaten speelt.

Ondanks de goede voornemens begonnen de heren van MHV'81 slordig aan de wedstrijd, met veel onnauwkeurige passes en veel gemiste kansen. De enige die in de openingsfase het net wist te vinden was Willem-Jan van Summeren die de eerste drie MHV-treffers op zijn naam schreef, waardoor MHV in de beginfase uitliep naar een 4-1 voorsprong. Door een zeer actief spel met veel beweging en wisseltjes in de opbouw brachten de mannen van Apollo de stand gelijk naar 4-4. Nadat aan beide kanten gescoord was, volgde een sterke fase van MHV waarin de dit jaar zo geroemde solide verdediging de schoten van Apollo onschadelijk maakte, gevolgd door snel aanvalsspel waardoor MHV uitliep naar een 10-5 voorsprong. Ondanks die sterke fase bleef het spel rommelig waardoor MHV met slechts 6 doelpunten voorsprong, met15-9, de rust inging.

Na de rust bleef in eerste instantie de score gelijk opgaan, waardoor de voorsprong van MHV rond de 6 doelpunten bleef. Ook in de tweede helft was er een sterke periode van de mannen van MHV waardoor onder andere door enkele snelle breaks via Bas de Gier de voorsprong naar 10 punten uitliep. Ondanks het slordige spel, is de overwinning niet in gevaar geweest en met deze twee punten neemt MHV nu de koppositie in op basis van doelsaldo.

De volgende wedstrijd van de MHV heren zal zijn op 8 januari, in de eigen Looijerij-arena, tegen de nummer voorlaatst Jupiter. Iedereen is van harte uitgenodigd om onze mannen naar de overwinning toe te schreeuwen!