Afgelopen zaterdag stond voor de dames 1 van MHV ’81 een bekende tegenstander in de Looierij. AES Arnhem is voor MHV altijd een moeilijke, maar vooral een sportieve tegenstander. Ondanks de slechte weersomstandigheden was het toch een druk bezochte wedstrijd.

Helaas begonnen de dames van MHV slap aan de wedstrijd. Ze keken al vrij snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Gelukkig ging na 10 minuten spelen de knop om en werd de inhaalrace ingezet. Door leuk, gevarieerd en snel aanvalsspel werd de achterstand in now-time weg gewerkt, waardoor MHV ging rusten met 14-15 achterstand.

De tweede helft begon MHV wederom zwak aan de wedstrijd. De dekking stond niet goed. De schutter van AES mocht te makkelijk van afstand haar doelpunten maken. Er werden gewoonweg te makkelijke doelpunten weg gegeven. En dit in combinatie met slordig aanvalsspel en veel balverlies werden onze fouten genadeloos afgestraft. AES was duidelijk meer ervaren en slimmer om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aanvallend ontbrak het bij MHV aan creativiteit, beweging en lef. Ook de overtal situaties werden niet goed uitgespeeld.
Toen MHV halverwege de tweede helft ook nog tegen een tijdstraf op liep, liep AES makkelijk weg. Het gat was geslagen en MHV kon het niet meer dichten.
Jammer, er werd hard geknokt voor ieder doelpuntje. Echter ontbrak het echte vuur ofwel de kracht van MHV wel.

Helaas was het niet genoeg en verliezen de dames van MHV de wedstrijd met een eindstand van 23-29.

Aankomende zondag staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het spel. De dames mogen afreizen naar Valkenswaard om daar hopelijk belangrijke punten mee naar huis te nemen.