De diverse teams van Vollan maakte een redelijke start van de 2de competitiehelft. Vollan D2 dat eerder deze week al een prima wedstrijd tegen Flamingo’s uit Gennep bekroond zag met een 3-1 overwinning, moest dit in de wedstrijd tegen MVC uit Maashees afgelopen zaterdag bekopen met een 3-2 nederlaag.

Vollan D1 speelde op vrijdagavond hun competitiewedstrijd tegen VCP uit Oploo. Vollan kende, zoals zo vaak, een stroeve start en keek in een mum van tijd tegen een 9-2 achterstand aan. Tijd voor de coach om de ploeg eens wakker te schudden en gelukkig was het nog niet te laat om het tij te keren. De ploeg kwam sterk uit de time-out en opeens ging het aan weer lopen aan de kant van Vollan. Met een stevige aanvalsdruk en goed verdedigingswerk werd VCP onder druk gezet.
Bij een setstand van 25-24 mocht Nienke van de Heuvel op service haar debuut maken voor Vollan D1 en met een schitterende sprongservice wist zij de set voor Vollan binnen te slepen. Vervolgens was het gedurende de gehele wedstrijd een gelijkopgaande strijd waarin uiteindelijk Vollan aan het langste eindje trok en er met een 3-1 overwinning vandoor ging. Prima wedstrijd meiden.

Vollan D3 leed een 3-2 nederlaag tegen Havoc uit Haps maar speelde over het algemeen een prima wedstrijd en vergeleken met het begin van de competitie hebben zij als team een enorme progressie geboekt.

Vollan MC1, een klasse hoger ingedeeld ls in de 1ste competitiehelft, ging gewoon door met waar zij de 1ste competitiehelft mee zijn geëindigd. Een strakke 4-0 overwinning tegen Were Di uit Gemert  was het resultaat van de dadendrang van het team van de coaches Mark en Antoine.

Vollan MA1 leed een jammerlijke 3-1 nederlaag in en tegen Grashoek en hiermee werd de ploeg al meteen duidelijk gemaakt dat na het behaalde kampioenschap en de daarmee samenhangende promotie naar de hogere klasse niet zo simpel zal gaan als in de 1ste competitiehelft.

Programma zaterdag 28 januari

17.00 uur VC Unitas MC1 - Vollan MC1: de Burcht Boekel
18.00 uur Peter Peters/TSR D3 - Vollan D3: de Eeght Schaijk
16.30 uur Vollan ’65 D1 - Detac DS1: de Wis Langenboom
18.30 uur Vollan D2 - Achilles D2: de Wis Langenboom