De koploper MHV mocht afreizen naar Den Bosch voor de van te voren ingeschatte lastige uit wedstrijd tegen het plaatselijke Blauw Wit, die op de 4e plaats staan.

Na een moeilijke start van de wedstrijd waarin beide teams elkaar aftasten was het toch Mhv die de score opende. De opdracht die coach Roy Mengerink gaf om vooral achterin defensief de Bosschenaren op te vangen werkte goed in deze eerste helft. Waardoor de opbouw schoten goed gedekt konden worden en Mhv via een 0 - 2 en 3 - 5 uit kon lopen naar een 7-10 ruststand. Mede door de sterke afstand schoten van Willem Jan van Summeren en de sublieme goals van Rob van de Akker vanaf de cirkel.

De rust werd aangegrepen om de puntjes op de juiste plaats te zetten en dat was dat het tempo opgeschroefd moest worden om de Blauw-Wit niet het gevoel te geven om aansluiting te vinden.
Toch lukte dat bijna. Blauw-Wit wist tot het verschil terug te brengen naar slechts één punt verschil. Doordat de opbouwers van Blauw-Wit hun afronding beter wisten te benutten...
MHV besloot verdedigend harder te gaan werken wat resulteerde in een hecht collectief en zo kon MHV weer snel omschakelen, en de genade klap toedienen. Via 12 - 14 naar 14 - 18 en uiteindelijk naar een belangrijke 16 - 21 overwinning in Den Bosch, waardoor de koppositie behouden blijft.

Eindstand: Blauw-Wit - MHV ’81 HS: 16 - 21

Volgende week zondag spelen de mannen van MHV hun thuiswedstrijd in de derby tegen HVW Wanroy die op de 5e plaats staan.

Arena: sporthal De Looierij
Datum: zondag 5 februari
Aanvang: 12.05 uur