In een wedstrijd met veel balbezit voor de uit-spelende ploeg uit Langenboom gaan de bezoekers met lege handen naar huis. Herpinia wint met 1-0.

In de eerste minuten voert de formatie uit Herpen de boventoon. SES-keeper Tijn Verstegen is belangrijk met een aantal goede reddingen op bijvoorbeeld een schot van Willem van Ras. Daarna kan SES iets terugdoen, in de vorm van een schot en kopbal van Sebe van Huisseling. De eerste helft is SES het meest in balbezit, maar is het Herpinia dat zorgt voor echte dreiging in het doelgebied. Later bewijst Verstegen zich weer met een knappe redding. De wedstrijd is in evenwicht.

De tweede helft zet zich op diezelfde manier voort. Herpinia is tweemaal dicht bij een doelpunt met onder andere een schuiver voorlangs en een schot van Jelco Danen dat rakelings naast gaat. Na een uur spelen doet zich een belangrijk moment voor. Aanvoerder Luc van Zuijlen krijgt de bal op de hand in het zestienmetergebied van SES en creëert daardoor een vrije schietkans. Hij faalt niet. Tot ongeloof van supporters en reservebank van de bezoekers keurt scheidsrechter Kersten dit doelpunt niet af. In een discussie met SES trainer Ton Berens geeft hij toe dat de bal op de hand kwam, maar hij beoordeelt dit niet als opzettelijk. 1-0.
Daarna zet SES aan. Nog eenmaal moet ook keeper Johan van Griensven zich bewijzen op een schot van Melvin van den Elzen. Verder houdt Herpinia de poort gesloten en komt het niet meer tot gevaarlijke momenten.
De thuisploeg houdt met deze overwinning zicht op het kampioenschap, door zich te verstevigen op de tweede plaats. SES blijft hangen in de middenmoot.

Herpinia - SES: 1-0 (0-0)

60. Luc van Zuijlen 1-0