Foto: Geert Thoonen

Op zondag 5 maart 2017 vindt de 15e editie plaats van de ‘8 van Oost-Brabant’ me opnieuw start en finish in Mill. Dit prachtige wielerevenement van het Wielercollectief Land van Cuijk biedt de deelnemers een keuze tussen een ATB veldtoertocht en een toertocht voor racefietsers.

Bij de ‘8’ met vertrek en finish bij Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill bepaalt iedere deelnemer zijn of haar eigen sportieve uitdaging.

Durf maar eens te kiezen voor een ATB marathonafstand van 120 kilometer! Maar ook de afstanden van 100, 80, 60, 40 of 20 kilometer, zonder herhalingen, bieden voor ieder zeker wat wils. Deze ATB tocht door het afwisselende landschap van het Land van Cuijk mag je niet missen. Het attractieve parcours slingert zich door de bossen en het landelijk gebied van Tongelaar, Gassel, Landerd, Langenboom, Mill, Wanroij en Sint Anthonis.

Ook de racefietsers kunnen deelnemen aan de ‘8 van Oost Brabant’. De toertocht op de weg van 80 kilometer blijkt een prima afstand aan het begin van het wegseizoen. Zeker als er ook nog heen en terug gefietst wordt. Op een van de drie pauzeplaatsen genieten de racefietsers samen met de mountainbikers van de uitgebreide pauzevoorzieningen.

Deelnemende mountainbikers en racefietsers uit de regio kunnen zichzelf sportief uitdagen in hun eigen omgeving. Ook fietsers uit de rest van Nederland, België en Duitsland zijn van harte welkom om sportief kennis te komen maken met het Land van Cuijk in Oost-Brabant. Velen hebben in de afgelopen jaren hun weg naar Mill al gevonden.

De vier organiserende wielerclubs voelen zich bij het uitzetten van de diverse routes gesteund door een recent hernieuwd gesloten samenwerkingsconvenant met de natuurbeheerders van Staatsbosbeheer en Vereniging Natuurmonumenten. Deze samenwerking laat zien dat sportieve wielerevenementen en bescherming van natuurbelang goed samen kunnen gaan en zorgt daardoor zeker voor een verhoging van het fietsplezier.

Samenvatting

  • 8 van Oost-Brabant is een mountainbiketocht van 120, 100, 80, 60, 40, 20 kilometer door het Land van Cuijk en de gemeente Landerd;
  • Is een wegrit van 80 kilometer;
  • wordt georganiseerd door het Wielercollectief Land van Cuijk: TWC Oost-Brabant (Wanroij), TWC De Tweewielers (Gassel), WTC De Doortrappers (Langenboom) en WielerClub Mill;
  • Start en finish op zondag 5 maart 2017 bij Fitland XL aan de Hoogveldseweg 1 in Mill;

Voor alle info: www.8vanoostbrabant.nl.