De oproep om deel te nemen aan het jaarlijkse Carnavalstoernooi was niet tegen dove-mans oren gezegd. Donderdag 23 februari meldden zich, om half acht in de avond, ruim 30 leden om leuk uitgedost sparringwedstrijdjes van 10 minuten tegen elkaar te spelen.

Op 4 aangepaste velden werd met teams van 3 tegen 3 gespeeld. De uitdossingen zorgden voor kolderieke situaties, al belemmerden ze hier en daar de beweeglijkheid behoorlijk Dat mocht echter de pret en het enthousiasme niet drukken. Vol overgave probeerde men elkaar de loef af te steken, ofschoon de spelregels daarbij vaak ruimhartig geïnterpreteerd werden. Niemand had er problemen mee, als de vrijwillige scheids het even verkeerd zag.

Wilma, die niet verkleed was, mocht als zelfstandige jury beoordelen wie zich het mooist verkleed had. Dat was nog ’n hele opgave. Midden onder het toernooi werd van alle uitgedosten ’n groepsfoto gemaakt. Liggend op de vloer kwamen daarbij de koddigste combinaties voor: ’n piraat langs de politie, ’n oervrouw langs ’n aardbei, ’n skelet langs ’n beer, ‘n naugthy girl langs ’n flower power meisje, ’n bij langs ’n draak, Pipi Langkous naast ’n Hawai babe, roodkapje en sneeuwwitje sprookjesachtig naast elkaar. In overleg met enkele kenners konden er uiteindelijk 2 winnaars bekend gemaakt worden. Na ’n spannende en humoristische inleiding, het geraamte kon best wat hartige hapjes gebruiken, kwamen de Flower Power girl (Ellen) en de Piraat (Carlos) als best verklede personen uit de bus. Hun prijs, ’n heerlijke frikadel, werd broederlijk verdeeld. Nadien ver-schenen nog enkele schalen met overheerlijke hapjes op tafel. Tot de klok van twaalf werd er zo nog gezellig nagetafeld, gebuurt en gedronken. Zonder meer ’n mooie aanzet van het aanstaande Carnavalsfeest.

De uiteindelijk uitslag van het toernooi leidde tot enige hilariteit. Zo waren de Verkuskoppe de uiteindelijke verliezers op plaats 10 en wisten de Klotstekers de Millse Germen de loef af te steken. De Sint Tunnisse Zeikmeike gingen zeer verdienstelijk met de eer strijken. 

10. Verkuskoppe 9. Bokken 8. Kruikezeikers 7. Hoibuuke 6. Oeteldonkers 5. Germen 4. De Klotstekers 3. Spurriebuuke 2. Keienschieters (Vierlingsbeek!) en 1. Zeikmeike (St. Anthonis)

Bij het Mills Apollo zit men niet gauw stil. Naast de trainingsavonden en competitiewedstrijden staan er nog meer toernooien op de rol:

  • Donderdag 20 april het Onderling Toernooi
  • Donderdag 18 mei het Buitentoernooi
  • Tweede Pinksterdag het Ouder-Kindtoernooi
  • Zaterdag 10 juni het Beachtoernooi

Vanaf maart kan iedereen met interesse voor volleybal gratis mee komen trainen op de donderdagavonden in maart en april. Aansluitend kan men deelnemen aan het Onderling Toernooi op 20 april. Bij voldoende animo kan men zich naderhand aanmelden als lid voor het nieuwe seizoen ’17 - ’18 Ben dus van de partij.