In zomerse weersomstandigheden werd de eerste wedstrijd na de winterstop op sportpark de Kogelberg in Langenboom gevoetbald. Pupil van de week was Sid v.d. Linden.

Estria kwam naar Langenboom toe voor de tweede ontmoeting dit seizoen. In november werd dit affiche met dezelfde eindstand afgesloten: 1-1.

Dat het treffen tussen de teams uit Langenboom en Escharen een beladen wedstrijd is, werd de eerste helft direct duidelijk. Vooral aan de kant van Estria hadden ze dat goed begrepen. SES werd overtroeft met fel spel, waardoor Estria de eerste helft het heft in handen nam. Al vroeg in de wedstrijd pakte Biek Lamers namens Estria en Guus Cuppen namens SES geel. De openingstreffer kwam van de voet van Estria-aanvaller Jordy Hurkens. Verdediger Jari Lukassen trapte de bal ongelukkig via de rug van een speler in een kansrijke positie voor de 23-jarige spits. Hierdoor kwam Hurkens een-op-een met de keeper en faalde niet van dichtbij, 1-0. Een kwartier voor tijd kwam wederom Biek Lamers onbesuisd in. De scheidsrechter twijfelde niet om Lamers met een tweede gele kaart te bestraffen. Estria moest verder met tien man, maar het veranderde niets in het spelbeeld van de wedstrijd. SES kwam niet tot kansen, maar kon zich herpakken in de tweede helft.

De rode kaart bracht perspectief voor SES om het tij te keren. Estria zakt in en SES kreeg meer ruimte om aan te vallen. Desondanks lukte het SES niet om tot grote kansen te komen. Via de backs en buitenspelers kwam het dichtbij het zestienmetergebied. Melvin van den Elzen ging op de rechterflank met een individuele actie op snelheid richting doel. Zijn inzet werd in eerste instantie gekeerd, daarna schoot van den Elzen nog met links op de buitenkant van de kruising. Een gelijkmaker hing in de lucht. Tijn Cuppen probeerde twintig minuten voor tijd met een steekpass Niek Nooijen te bereiken. De centrale verdediger van Estria kwam er goed tussen, maar de bal stuiterde via zijn voet tegen zijn uitgestoken hand. Scheidsrechter Coopmans wees naar de stip, waarna Gijs Bens van elf meter de bal strak rechtsonder plaatste, 1-1. Weinig kansen voor beide ploegen deze wedstrijd, waar een matig SES goed wegkomt met hun achtste gelijkspel dit seizoen.

SES - Estria: 1-1 (0-1)

23. Jordy Hurkens 1-0
69. Gijs Bens 1-1 (pen.)
Scheidsrechter: Dhr. Coopmans