Zowel SES als CITO verkeerde voor de wedstrijd in zwaar weer. In de afgelopen vier wedstrijden haalde SES slechts 1 punt en kreeg het 9 doelpunten om de oren.

CITO verloor de afgelopen twee wedstrijden van laagvliegers Juliana Mill en Toxandria. CITO zette deze slechte reeks voort, SES wint met 0-3. 15 jaar geleden (in het seizoen van 2001-2002) won SES voor het laatst in Oss.

Beide teams wisten dat ze het tij moesten keren. De toeschouwer was getuige van een felle partij met kansen over en weer. Spits Younesse Ettahouri van CITO bracht de SES-verdediging meerdere keren in de problemen. Juist door de druk van de Osse aanvallen konden de Langenbomers gevaarlijk voor de goal komen met snelle counters. Tijn Cuppen wist met een splijtende steekpass Sebe van Huisseling te bereiken. De technische middenvelder sneed vaardig naar binnen en schoof de bal strak in de verre onderhoek, 0-1. Ook de tweede goal voor SES werd na een Osse aanval in stelling gebracht. Een lange bal vanuit de verdediging werd richting Gijs Bens verstuurd. De Langenboomse spits won het sprintduel met de 44-jarige verdediger Semsi Dogar en had vrije doorgang op de keeper. Bens bewaarde het overzicht en legde de bal breed naar de mee opgekomen Melvin van den Elzen. Een koud kunstje voor de clubtopscorer, 0-2.

In de tweede helft ging SES voor het behouden van de voorsprong. Door het inzakken van de Langenboomse ploeg kreeg CITO meer mogelijkheden om bij het doel van Tijn Verstegen te komen. SES-trainer Ton Berens besloot zelfs om met vijf verdedigers de voorsprong te behouden. De 18-jarige Joris Lukassen versterkte de verdedigende as met zijn competitiedebuut voor SES. CITO bracht meerdere malen de bal voor vanaf de zijkant, maar elk gevaar werd geweken. Het was zelfs SES dat met meerdere kansen de wedstrijd op slot kon gooien. Pas laat in de tweede helft was het Tijn Cuppen die het doelpunt maakte waardoor de Langenbomers opgelucht adem konden halen. Een lage voorzet van rechts bereikte Cuppen. Door een lichaamsschijnbeweging koos de keeper van CITO de verkeerde hoek en kwam de eindstand op het scorebord, 0-3.

CITO - SES: 0-3 (0-2)

13. Sebe van Huisseling 0-1
38. Melvin van den Elzen 0-2
76. Tijn Cuppen 0-3
Scheidsrechter: van Dijk
Toeschouwers: 108