In het paasweekend van 14 t/m 16 april vindt de 18e editie van het Easter Open toernooi plaats. Ook dit jaar is het internationale jeugdvoetbaltoernooi Easter Open weer volledig bezet tijdens Pasen.

Op maar liefst 15 locaties in Zuid-Nederland en twee locaties in Zuid-Holland komen tijdens deze drie dagen ca. 550 enthousiaste jeugdteams hun voetbalkunsten vertonen. Speelstijlen uit 14 verschillende landen zullen zich meten met elkaar in een onderling toernooi. Dit jaar doet Colombia ook weer mee en zijn er voor het eerst 2 teams uit Zuid-Afrika.

Het toernooi wordt gespeeld op de sportparken van: Beugen, Gennep, Heijen, Langenboom, Mill, Odiliapeel, Oeffelt, Oploo, Sint Hubert, Stevensbeek, Uden, Venhorst, Volkel, Wanroij, Wilbertoord, Sassenheim (Ter Leede) en Lisse.

Geheel volgens traditie wordt er ook dit jaar weer een opening georganiseerd. Dit jaar vindt de opening plaats op vrijdag 14 april bij UDI’19/Beter Bed. Naast de gebruikelijke vlaggenparade, waarin alle deelnemende landen worden gepresenteerd, zal er rond de klok van 21.30 uur wederom een spectaculaire vuurwerkshow te zien zijn. Dit jaar zal de opening anders zijn dan andere jaren. Tijdens de Body Combat wordt er geprobeerd een nieuw wereldrecord neer te zetten. De rest van de avond wordt o.a. gevuld door DJ M-ACE, de vlaggenparade en een traditionele volksdans.

Bovendien wordt er tijdens de opening eveneens aandacht geschonken aan het thema van 2017: War Child. Gedurende het toernooi zal ‘War Child’ centraal staan. De organisatie van het Easter Open is namelijk van mening dat alle kinderen in de wereld de gelegenheid moeten hebben om te kunnen sporten. Samen met de 17 sportparken & supporters hoopt de organisatie een mooi bedrag op te halen tijdens de toernooidagen.

Na de opening worden op zaterdag 15 april de eerste wedstrijden gespeeld, gevolgd door de finale ronden op zondag 16 april. Elke deelnemer gaat naar huis met een leuke attentie, de nummers 1 tot en met vier ontvangen een beker, waarbij de nummer 1 ook nog naar huis mag met de ‘Easter Open Trofee’. Ieder team speelt twee dagen, onafhankelijk van de prestatie. Alle leeftijdsgroepen worden verdeeld in poules van vier, vijf of zes teams, waarbij zij de eerste dag teams van verschillende nationaliteiten treffen. Op de tweede dag komen alle sterkste teams bij elkaar voor de finalerondes.