Na al 3 kampioensteams te hebben bijgeschreven, was het woensdag 12 april de beurt aan dames recreanten 1. Dames 1 stond 1 set voor op de nr. 2 SVS en 3 sets op nr. 3 VC Montagnards.

Apollo had alles dus in eigen hand. Door een 2-1 verlies van SVS op Montagnards had dames 1 genoeg aan 3 punten. Tegen degradant Flamingo's moest dit geen probleem zijn.

De eerste set werd zeer overtuigend gewonnen met 25-6. De dames waren geconcentreerd, speelden gevarieerd en hadden een zeer sterke service. Ook aanvallend waren ze een maat groter dan de tegenstander. Het meegereisde publiek genoot van een wedstrijd van hoog niveau. De tweede set won Apollo met 25-13. Tot slot de derde set, waarin winst tot het kampioenschap leidde. De zenuwen begonnen op te spelen en na hier en daar een misverstand was het 12-12. Deze set gaat tot de 15, waardoor het even spannend werd. Apollo herpakte zich en won de set met 15-12.

Voor de trainer Henry van Leuken en assistent-trainer Roy Thoonen, was bij wijze van ludieke grap de platte kar (bolderkar) met gele ballonnen geregeld. Ze werden er triomfantelijk in rondgereden, onder luid applaus van de teamleden en de supporters.

Daarna moest er nog een wedstrijd gespeeld worden, die eveneens met 3-0 werd gewonnen. Hierbij werden de invalsters Lianne van Haren en Karin Toonen vol ingezet. Uiteindelijk is dames 1 vijf punten uitgelopen op de nr 2. Een hele knappe prestatie, daar de A1 de hoogste klasse is in de recreantencompetitie regio Boxmeer.

Het team bedankte de supporters en bouwde samen met hen een gezellig feestje in de kantine, met champagne en allerlei lekkers, inclusief de heerlijke smashballen. Proost! Trainer /coach Henry van Leuken ziet het kampioenschap als de kers op de taart.

Het team, dat wordt gesponsord door ’t Lagerhuis, bestaat uit Marcella van Wanroij, Ellen Gest, Angela de Groot, Marga van Hout, Marijke Peeters, Inge Verheijen en de geblesseerde Dianne Witte. Zij hebben gedurende het seizoen een dankbaar beroep gedaan op Lianne van Haren, Marjo van den Heuvel, Karin Toonen, Wilma van de Weem en Rian Hendriks. Dames bedankt!