85cc toppers Kay de Wolf en Kay Karssemakers in actie in Harfsen op zondag 9 april.

Het duurt nog een poosje, maar in het weekeinde van 3 en 4 juni wordt op Circuitpark De Kuilen in Langenboom de Nederlandse ronde voor het EK65cc en EK85cc Jeugd verreden.

Oorspronkelijk stond deze wedstrijd voor het EK 65cc-85cc North-West op het programma van de MC Lidu in Den Dungen. Maar De MC Lidu heeft moeten besluiten de wedstrijd niet te organiseren waarna er een verzoek van de KNMV binnen kwam bij de MSC Mill om deze wedstrijd over te nemen. De MSC Mill staat bij de Koninklijke motorbond KNMV hoog aangeschreven en heeft al sinds 1976 tal van topwedstrijden georganiseerd. Daarom viel de keuze op Mill met het bijzonder goede en mooie Circuitpark De Kuilen, door de KNMV ook bestempeld als één van de mooiste en beste circuits van Nederland.

Voorzitter Wim Toonen van de MSC Mill beschouwt het als een grote eer om voor deze belangrijke jeugdwedstrijd te worden gevraagd. “Het zal financieel een hele uitdaging worden om uit de kosten te komen voor een dergelijke wedstrijd waarin de beste jeugdrijders uit Noord-West Europa aan de start komen. Het EK is namelijk in regio’s verdeeld, de grote finale wordt in juli in het Tsjechische Loket gehouden. Maar wij steken er graag onze nek voor uit, wij dragen de jeugd een warm hart toe. De toekomstige wereldtoppers rijden in deze klassen waarin ook Jeffrey Herlings ooit is begonnen. En over jong Nederlands talent hebben wij niet te klagen, wij gaan er iets moois van maken!”

Tegen de tijd dat het zover is zal de MSC Mill met nadere informatie komen over deze wedstrijd waarin meerdere bijklassen in actie zullen komen.