SES heeft zich op zaterdag een slechte beurt gegeven door te verliezen van laagvlieger Achilles uit Reek. Vaste basisspelers Gijs Bens, Niek Nooijen en Sebe van Huisseling werden node gemist.

In een rommelige eerste helft was SES de iets betere ploeg, maar beide teams hadden moeite met het matige veld en de wind, waardoor goed voetbal een zeldzaamheid was. De thuisploeg had de meeste kansen, maar werd eigenlijk alleen via Melvin echt gevaarlijk. Zo schoot hij na 5 minuten al voorlangs en kwam in een vinnig duel met de laatste man een teenlengte tekort om de keeper te verschalken. Een verre vrije trap van Joey Voermans kon maar net tot corner verwerkt worden door keeper Rob Linders. In de slotminuut van de eerste helft zeilde een schot van Rik Kremers maar net langs. De bezoekers uit Reek kwamen er af en toe gevaarlijk uit, maar verder dan een schotje van Menno Meijer kwamen ze niet.

Ook na rust viel er weinig te genieten op de Kogelberg. Melvin had echter wel de 1-0 op de schoen, maar hij schoot in kansrijke op de lat. Keeper Tijn Verstegen redde keurig op een inzet van Willem van Kreij en zag een rebound van een corner net naast zeilen. SES probeerde het in het vervolg wel, maar het was vandaag te matig en te rommelig om aanspraak te maken op de volle winst. Sterker nog, in de slotminuut pakte Achilles (weliswaar tegen de verhouding in) via spits van Kreij de drie punten.

SES - Achilles 0-1: (0-0)

'89 Van Kreij 0-1