Het zitvolleybalteam van Apollo heeft zaterdag 29 april een zilveren medaille veroverd op het Nederlands Kampioenschap zitvolleybal in Houten. In een spannende finale moest het team het uiteindelijk afleggen tegen de verdedigend kampioen Holyoke uit Belfeld.

Apollo Mill had zich in de reguliere competitie verzekerd van de eerste plaats en trachtte die favorietenrol waar te maken tijdens de Final Four, waar de vier beste teams op de ranglijst onderling streden om de Nederlandse titel. ’s Ochtends rekende Apollo af met Allvo uit Almere. In een vier setter werd orde op zaken gesteld en kon Apollo met een 3-1 winst zich opmaken voor de Finale.

In de finale wachtte zoals verwacht Holyoke. Apollo begon voortvarend aan de eindstrijd. Met veel servicedruk werd er snel een gat geslagen en door iedere fout van Holyoke af te straffen kon de eerste set met 25-14 worden gewonnen. Daarna kwam de finale veel meer in evenwicht. Apollo kon minder dwingend spelen, terwijl Holyoke de foutenlast juist flink terugschroefde. De set ging lange tijd gelijk op, maar een paar sterke aanvallen van Holyoke maakten uiteindelijk het verschil voor een 22-25 eindstand.

Met de gelijke stand op het scorebord ontspon zich een razend spannende derde set. Hartstochtelijk gesteund door een buslading fanatieke supporters werd er door Apollo voor ieder punt gesteden en bij 23-21 leek het de derde set voor het oprapen te hebben. Maar kleine inschattingsfoutjes en pech bij duels aan het net leidde ertoe dat Holyoke vier punten op rij pakte en daarmee de 1-2 voorsprong in sets. Daarmee was het verzet van Apollo Mill gebroken. Apollo liep al snel achter de feiten aan, en moest uiteindelijk in een 12-25 nederlaag berusten. De champagne was daarmee voor Holyoke, voor Apollo restte na een ijzersterk seizoen alleen de bloemen en een zilveren medaille.

Ook speelde, een voor de gelegenheid samengesteld, jeugdteam van Apollo mee in het Jeugd NK zitvolleybal, tevens in Houten. In een viertal wedstrijden werd er gestreden om de Nederlandse titel tot 12 jaar. Marinus, Sanne, Lars, Bente, Lieke, Merel, Tijn en Jelke verdiende onder luide aanmoediging van de Millse supporters hier een mooie 4e plek.