Zaterdagmiddag 20 mei zijn de Langenboomse Meisjes van SES MO-17 Kampioen geworden. Tegen naaste concurrent en koploper Oss MO-17, werd maar liefst met 3-0 gewonnen.

Vooraf waren er weinig toeschouwers die deze uitslag hadden voorspeld. Het team uit Oss had de voorafgaande wedstrijden namelijk met grote cijfers gewonnen, en de verwachting was dat het voor SES een hele moeilijke middag zou worden. Om kampioen te worden moest er gewonnen worden.

Niets was echter minder waar, vanaf het eerste fluitsignaal leverden de SES meiden veel strijd n beleving, dat resulteerde al na een paar minuten in de eerste grote kans. Een speelster van SES werd in het strafschopgebied gevloerd, en de terechte penalty werd benut 1-0. Oss kwam hierna knap terug in de wedstrijd, en had op dat moment het betere spel. De verdediging van SES werd hierbij flink onder druk gezet, maar gaf geen krimp. Na een half uur spelen was er een uitbraak van de buitenspeler van SES, haar voorzet werd knap binnen getikt door de spits, en hiermee werd de voorsprong verdubbeld, 2-0.

Vlak na rust ontstond er een (op het eerste gezicht ernstige) knieblessure voor een speelster van Oss. Hierbij werd het spel zoon 10 minuten stilgelegd. De tweede helft speelde zich met name af op het middenveld, zonder dat beide teams kansen konden creëren. Ongeveer 15 minuten voor het einde van de wedstrijd was daar wederom een uitbraak van de voorhoede van SES. De voorzet van de zijkant werd hier wederom knap binnengetikt, 3-0.

De meiden van SES bleven veel strijd leveren tot het laatste fluitsignaal. Zodat ook dit kampioenschap wederom een feit is!