Kay de Wolf

In het aankomende weekeinde van zaterdag 3 en zondag 4 juni is Circuitpark De Kuilen in Langenboom het strijdtoneel voor de Nederlandse ronde voor het EMX65 en EMX85.

Sinds de KNMV bij de MSC Mill aanklopte om de organisatie van deze wedstrijd voor het EK 65cc-85cc North-West op zich te nemen, heeft de Millse club alles in het werk gesteld om het gerenommeerde Circuitpark De Kuilen gereed te maken voor deze topwedstrijd voor de internationale jeugd.

Het was voor de MSC Mill een uitdaging om na de drukke KNMV Jeugd en ONK wedstrijd in maart alles opnieuw in het vat te gieten voor deze wedstrijd. “Wij hebben al voor heter vuren gestaan”, lacht voorzitter Wim Toonen. “Maar als wij iets organiseren wordt de lat altijd hoog gelegd en dat is ook nu weer het geval. Het is een grote eer om deze belangrijke jeugdwedstrijd te mogen organiseren en wij hebben er nu een goed omlijstend programma aan vast geknoopt. De NK Cup MX 1 rijdt op zaterdag en daarnaast rijden op zondag de ONK 125 en de ONK MX 2, een prachtig aansprekend programma.”

Ivano van Erp leider 65cc

De wedstrijd in Mill is de 4e ronde uit de cyclus en in de tussenstand van de EMX 65 leidt de Nederlander Ivano van Erp voor de Deense rijders Nicolai Skovbjerg en Mads Fredsoe Sorensen. Damien Knuiman uit Wijchen staat momenteel 5e, Giovanni Pruimboom 8e, Bradley Mesters 10e en ook Mirko ten Kate, Mick Kennedy en Gyan Doensen hebben al gescoord. Maar ook de snelle Lotte van Drunen, (al diverse keren kreeg deze jongedame aandacht op de Nederlandse TV), kent circuit de Kuilen heel erg goed en zij behoort zeker tot de kanshebbers samen met o.a. Vince de Haas, Jason van Drunen, Guus de Lange, Ray van Gelder, Charlie van Nieuwland en Levi Schrik.

Kay de Wolf sterke leider in 85cc

In de 85cc klasse is ook Kay de Wolf goed bezig, de Beursfoon KTM rijder leidt na drie races in de tussenstand. Scott Smulders staat op de 5e, Kay Karssemakers op de 7e, Dave Kooiker op de 10e, Ryan de Beer op de 17e, Jens Walvoort op de 24e en Sem de Lange en Sem Beijer staan met 2 punten op de 31e plaats. Maar ongetwijfeld gaat daar na Mill verandering in komen. Liam Everts, de zoon van 10-voudig Belgisch wereldkampioen Stefan Everts staat bovenaan de lijst met 49 namen. Voor Nederland rijden ook Romano Aspers, Kjell Verbruggen en Milan van de Bunte. Ongetwijfeld wordt het een mooi spektakel.

Op zaterdag 3 juni beginnen de vrije trainingen al om 08.40 uur en worden de manches voor de Cup MX 1 verreden waarna later in de middag de kwalificatieraces voor de UEM 65cc en 85cc worden verreden. Op zondag beginnen de trainingen ook om 08.30 uur, de eerste manche voor de ONK 125cc start om 10.30. Om 12.00 uur is de eerste manche EMX85.

De entree op zaterdag is voor jeugd tot en met 12 jaar gratis. Vanaf 13 jaar € 5,-
Ook op zondag heeft jeugd tot met 12 jaar gratis toegang, vanaf 13 jaar € 10,-
Een Passe-partout voor zaterdag en zondag vanaf 13 jaar kost slechts € 10,-