Door Dominique Pichel – Juliana Mill JO19-1 heeft zaterdagmiddag 10 juni in Schijndel de districtsbeker gewonnen! De ploeg van trainer Sjoerd van Reijmersdal was in de finale met 3-0 te sterk voor DESM uit het Limburgse Weert.

Vanaf de twintigste minuut speelde Juliana met een man meer. De rechtsbuiten van DESM ontving eerst geel voor een overtreding en kreeg daarna nog een keer geel nadat hij de dug-out kapot sloeg. Juliana profiteerde maar minimaal van het overtal. Zo kregen Gijs Wijdeven en Syb Daverveld enkele kleine kansen.

Net voor rust moest ook Juliana met tien verder (slechts tien minuten overigens), na een gele kaart van Vince van Reijmersdal vanwege vasthouden. Maar met gelijke aantallen sloeg Juliana toe. In de 43ste minuut promoveerde verdediger Nicky van den Broek een corner van Syb Daverveld tot openingstreffer, een minuut later schoot Gijs Wijdeven van afstand fraai raak: 2-0.

In de tweede helft werd het toch nog spannend. Juliana kreeg binnen twee minuten twee keer geel - Syb Daverveld en Mark Theunissen - en moest met negen (tegen tien van DESM) verder. Even later schoot DESM een vrije trap op de lat. In de 83ste minuut was de wedstrijd gespeeld. Toen moest de Limburgse opponent met negen man verder na een rode kaart vanwege natrappen. Zeker nadat Boyd Heijnemans in blessuretijd met een schitterende stift voor de 3-0 zorgde.