Mill - Dit jaar kon door het samenvallen van een KNMV wedstrijd de voor CCM de Zandhazen geplande openingscross van het MON seizoen 2017 in Mill niet doorgaan.

Het zag er lang naar uit dat er dit jaar geen MON wedstrijd zou worden verreden in Mill want het bleef lang stil. De crosskalenders worden al lang voor aanvang van het seizoen ingevuld en vastgelegd, en dan is het moeilijk om in het lopende seizoen nog een geschikte datum te vinden. Toch werd er nog een geschikte datum gevonden voor een 24MX nationale wedstrijd en wel op 2 juli a.s.

In de maanden juli en augustus wordt er i.v.m. het zwemseizoen op de recreatieplas niet getraind op circuit De Kuilen. Door middel van een goede afstemming heeft de gemeente Mill begrip voor de situatie en verleende daarom toch een vergunning voor de wedstrijd in de maand juli. “Daar zijn wij erg blij mee, vorig jaar moesten wij door veel wateroverlast de seizoensopening ook al annuleren”, aldus Ronnie van der Wijst van CCM de Zandhazen, de man die deze keer de kar trekt en het te druk heeft om zelf te rijden.

Op zondag 2 juli komen 6 klassen aan de start. De Damesklasse, MX 2 Nationalen, MX 2 Senioren, MX Open Inters, MX Open Junioren en MX Open Nationalen. Een gevarieerd programma met klassen die allen twee manches rijden.

Snelle dames

Eline Burgmans leidt het klassement van de Dames en daarvan zijn diverse dames echt aan elkaar gewaagd. Demi Verploegh, Sam van de Ven, Cynthia Swets, Samanta Josta en Gwenda Haans hebben allen al op het podium gestaan en leveren samen een faire strijd.

Bij de MX 2 Nationalen is Henk Pater de grote favoriet. Hij schreef al 10 wedstrijden op zijn naam en leidt de dans voor Sjeng Swinkels, Mike Heijmans en Daan Schel uit het naburige Zeeland en ook Mikey Adams rijdt sterk en won al een wedstrijd.

Danny van Hoof is momenteel de sterkste in de MX 2 Senioren waar hij aan de leiding gaat voor Jeremy Quirijnen en Marnicq Fonteyn. Quinten Theunis staat 4e voor Rutger Baauw en Tom Kelders. Niels van der Duijn, clublid van de CCM, vorig jaar kampioen en winnaar van de Sportprijs van de gemeente Mill, staat ook op de lijsten maar heeft onlangs besloten zijn helm voorlopig even aan de wilgen te hangen.

Bij de MX Open Junioren zien we wel een aantal eigen clubleden op de startlijsten staan zoals bijv. Sebastiaan Jansen, Allan de Wit, Riny Engels, Vasco Westerhof en Mark van den Bungelaar. In deze misschien wel grootste klasse die wellicht in series moet worden verreden, leiden Jan van Maldegem en Nicky Curfs met een gelijk aantal punten, Gertjan van der Zeijden staat derde.

Ook de klasse MX Open Nationalen kent steevast een grote opkomst. Sjeng Jansen leidt het klassement voor Jaap Jansen en Ruben van de Laar. Jurgen van den Bungelaar rijdt dit jaar niet mee omdat hij nog een pin in zijn been heeft zitten t.g.v. een oude blessure.

John Cuppen bij de toppers

De grootste toppers rijden bij de MX Open Inters. De IMBA rijders hebben voor de NK in Mill nog de EK in Engeland voor de boeg maar juist de grootste kanshebbers voor Mill rijden daar niet mee. Mike van den Bogaert heeft in Amersfoort de leiding overgenomen van Jarno Derks die aan zijn sterkste seizoen ooit bezig lijkt te zijn. Roy Hoeijmakers staat derde in de stand voor de Fin René Rannikko en Rinnie van Linden. Uit eigen omgeving komen Marcus Lee Soper (Elsendorp), Davey Janssen uit Gemert en Jeroen Jenniskens uit Beugen. Ook John Cuppen uit Escharen, komt voor 95% zeker in Mill aan de start en podiumkandidaat.

Op zaterdag wordt nog een Regiowedstrijd verreden. In de ochtend rijdt de jeugd, in de middag rijden de Liefhebbers/Senioren en Inters. Deelnemers van CCM de Zandhazen. MSV Sint Anthonis, MC Well, MC Boxmeer en CCC Cuijk komen dan in actie. De entree op zaterdag is gratis. En op zondag €7,50 voor volwassenen vanaf 16 jaar. Circuit De Kuilen is te bereiken vanaf de Fazantenweg, gelegen aan de weg Mill - Langenboom.