Marian van Daal uit Mill is winnaar geworden van het Juliana Tourspel. Na drie weken Tour de France liet zij haar belangrijkste concurrenten Carlo van Bommel - met twee lijsten vertegenwoordigd in de top 3 - en Frans Ruijs achter zich.

De strijd om 'het geel' was tot de tijdrit op de voorlaatste dag ongemeen spannend. Marian van Daal verdedigde een voorsprong van niet meer dan een paar punten op Carlo van Bommel. De rit tegen de klok in rond Marseille met de Pool Maciej Bodnar als winnaar vergrootte haar voorsprong, die op de slotdag in Parijs niet meer in gevaar kwam.

1 september: prijsuitreiking

De voor Nederland zeer succesvolle laatste dag met sprintsucces voor Dylan Groenewegen op de Champs-Elysees bezorgde Toon de Visser de laatste dagprijs van het Juliana Tourspel. Team Framboos bleek uiteindelijk duidelijk de sterkste in het ploegenklassement, terwijl Plumbertje zich de gelukkige winnaar van de rode lantaarn mag normen. Op vrijdag 1 september worden alle gelukkige winnaars op het sportpark van Juliana in het zonnetje gezet.