In het najaar van 2016 wist Taflan 2 zich nipt in de tweede klasse te handhaven. In het voorjaar van 2017 werd het kampioenschap gevierd. En nu mochten René van Dijk, Joan Arts en Kevin Pluk debuteren in de eerste klasse.

Ze namen het op tegen Hercules uit Terborg, meteen een eindje rijden. Ze speelden een klasse hoger en er een knappe prestatie neergezet. Alleen René wist helaas geen wedstrijd te winnen. Kevin won twee enkel wedstrijden en Joan één. Samen wisten ze ook het dubbel te winnen. Al met al werd er dus met 6-4 verloren, maar kunnen ze toch terugkijken op een goed debuut in de eerste klasse.

Het eerste team had een lastige avond. Rico Baars, Marco de Klijn en Jörgen Bisschops mochten ondanks de laatste plaats vorig jaar weer spelen in de promotie hoofdklasse. Kopman Rico liet meteen blijken dat hij het nog niet verleerd is. Hij won twee van de drie wedstrijden. In zijn kielzog ging Marco mee, ook hij won twee wedstrijden. Jörgen wist helaas niks te winnen, en ook het dubbel was prooi voor de tegenstanders. Ook hier werd er verloren met 6-4.

Het derde team speelt dit jaar op aanvraag derde klasse. Wiljan Toonen, Juan José van der Linden en Jan Verstegen speelden tegen Smash uit Gennep. Vooral voor Wiljan en Jan een erg lastige wedstrijd. Juan won twee van de drie wedstrijden en samen met Jan won hij ook het dubbel. Hierdoor stond een eindstand van 7-3 op het scorebord in het voordeel van Smash.

Het vierde team wist wel te winnen. Tiny Arts, Riky Sommers en Josina van Ras speelden een ijzersterke avond. Riky was voor alles en iedereen te sterk en verloor zelfs geen game. Josina en Tiny hadden het lastiger maar wisten ook twee wedstrijden te winnen. Sommige daarvan waren zelfs erg spannend en werden op het allerlaatste moment in de vijfde game beslist. Al met al stond er een mooie 2-8 winst op het scorebord.