Op een zonnige septemberdag startte het voetbalseizoen voor SES in Herpen. Het team uit Langenboom heeft in de beker nog geen wedstrijd gewonnen en het was dan ook de taak om in het competitievoetbal beter te starten.

De eerste helft waren de toeschouwers getuigen van onverzorgd en chaotisch voetbal van beide kanten. Beide teams wisten niet hun stempel op de wedstrijd te drukken en er zijn weinig kansen te benoemen in deze eerste helft. De grootste kans kwam van de voet van Herpinia-spits Rick Staassen in de achtste minuut. Zijn harde inzet van de rechterkant werd met een katachtige reflex van SES-keeper Jon de Klein gepareerd. Het rommelige voetbal resulteerde in vele overtredingen en felle duels. Scheidsrechter van Rossem besloot echter zijn kaarten op zak te houden en meerdere malen de aanvoerders te spreken en spelers te waarschuwen.

Waarschijnlijk kregen de twee teams een donderpreek in de rust, want het spel in de tweede helft leek meer op voetbal. SES kreeg meer grip op de wedstrijd en kon met meer balbezit gevaar stichten voor het doel van Herpinia. Na een uur spelen kreeg SES-middenvelder Don Straatman een kans om op doel te schieten. Zijn schot leek echter tegen gehouden te worden met de arm van Herpinia-verdediger Tim Siebers. Even kregen de Langenbomers een 'flashback' naar de wedstrijd van vorig seizoen. Herpinia won toen de wedstrijd met een discutabele handsbal die niet werd toegekend. De heer van Rossem kende ook in deze situatie niet toe, tot onvrede van de SES-spelers.

SES kreeg kansen om het eerste doelpunt te maken, maar het lukte ze niet. Een oude voetbalwet werd gevreesd, want in 75e minuut kreeg Herpinia nog een grote kans om de voorsprong te pakken. Een snoeihard schot van Ivo van Aalst ketste op de lat naar beneden, maar stuiterde vóór de lijn weer terug het veld in.

In de laatste minuten werd SES-aanvaller Gijs Bens richting het doel van Herpinia gestuurd. De tragere aanvoerder van Herpinia, Luc van Zuijlen, trok aan de noodrem en vloerde Bens. Ondanks dat scheidsrechter van Rossem floot voor een overtreding en een vrije trap toekende aan SES, was er grote ontevredenheid. De Langenbomers begonnen toch echt te twijfelen of de scheidsrechter wel zijn kaarten had meegenomen.