Nieuw bestuur v.l.n.r.: Ben Wijnen penningmeester, Lotte Albers sportleidster, Guus Fonteijn voorzitter; Mieke van de Kolk secretaris en Wilma de Klein bestuurslid en contactpersoon. (Foto: Cor van de Weem)

Sinds 1995 is Hart in Actie er voor betaalbaar sporten en bewegen onder leiding van deskundige sportleiders.

Onze sportactiviteiten zijn speciaal gericht op mensen met een chronische beperking zoals hart- en vaatziekten, diabetes, astma of COPD. Een chronische beperking en toch graag bewegen of sporten? Dan is onderstaande informatie belangrijk.

Tijdens de jaarvergadering is Lotte Albers, sportleidster, gekozen als bestuurslid en Guus Fonteijn gekozen als voorzitter. Het bestuur is nu als volgt samengesteld: Guus Fonteijn voorzitter; Mieke van de Kolk secretaris; Ben Wijnen penningmeester; Lotte Albers sportleidster; en Wilma de Klein bestuurslid en contactpersoon.

Sport en bewegen heeft voor iedereen veel meerwaarde. Het plezier van bewegen, het ontdekken wat men kan en verantwoord de grenzen verleggen. Een sportavond van Hart in Actie duurt per sportgroep één uur. Er wordt begonnen met een warming up, oftewel lichte rek-, strek- en loop-oefeningen om het lichaam goed voor te bereiden en ‘op te warmen’. Dit gedeelte neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Dan volgt het sportgedeelte van zo’n 40 minuten, waarin bijna altijd volleybal wordt gespeeld met uitzondering van de speciale wandelvoetbal avond.

Op dinsdagavond en donderdagavond wordt gesport in de Wester in Mill en op woensdagavond in de Wis in Langenboom. Het is een veilige omgeving om te bewegen: alle sportleiders zijn in het bezit van een reanimatiediploma en zijn geschoold in het bedienen van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Ook is er een calamiteitenplan en tijdens alle lessen staan een AED en een EHBO-koffer in de sportzaal.

De contributie is € 8,- per persoon per maand. Per jaar betaalt men dus € 96,-. Het is ook mogelijk om meerdere uren te sporten tegen een aanzienlijke korting.

Door het volgen van een sportuurtje bij Hart in Actie werkt u op vele manieren aan uw welzijn. Op de eerste plaats voelt u zich rustig en ontspannen. Het is goed voor uw spieren en uw reactievermogen en bovenal het is heel gezellig om samen te sporten.

Gaan sporten bij Hart in Actie? Of eerst nog iets meer weten?

Neem dan contact op met Ben Wijnen, telefoon 0485-452380 of bezoek onze website www.hartinactie.eu.