De vaandeldraagsters van Vollan ’65 behaalde een knappe 4-0 overwinning in de Terra Victa Sporthal van Terraveen in Odiliapeel.

Met de setstanden van 14-25/25-27/15-25 en 11-25 kunnen we denk ik wel de conclusie trekken dat het, m.u.v. de 2de set een simpele overwinning werd voor het team van trainer coach John Munten. Vollan DS3 speelde hun 1ste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Gezien de nieuwe samenstelling waren wij erg benieuwd hoe dit zou verlopen. De individuele kwaliteiten zijn ruimschoots aanwezig in het team van coach Mark vd. Heuvel, maar dan is het nog maar de vraag hoe het als team gaat functioneren. Met een 4-0 overwinning tegen Flamingo’s haalde de speelsters zelf alle twijfel weg. Tijdens de wedstrijd werd wel duidelijk dat het voor de speelsters nog even zoeken was maar over het algemeen was het spel aan de kant van Vollan overtuigend te noemen. De setstanden van 25-15/25-17/25-15 en 25-22 maken ook hier duidelijk dat het een vrij simpele overwinning werd voor Vollan DS3.

Vollan MB1 leed opnieuw een 4-0 nederlaag tegen Ovoco uit Oss. In volleyballend opzicht waren zij zeker niet de mindere. Beslissende factor in deze wedstrijd was de sterke service van de tegenstander waardoor het voor Vollan erg moeilijk werd om tot een goede aanvalsopbouw te komen. In vergelijking met de 1ste wedstrijd werd echter wel duidelijk dat het team groeiende is en dat de spelpatronen steeds meer een automatisme beginnen te worden.

Vollan MC1 leed een 3-1 nederlaag tegen Terraveen uit Odilaipeel. Voor de nieuwkomers in de C-poule betekende dit wel de 1ste setwinst in deze competitie en dit zal zeker naar meer smaken. Vollan DS 2 was vrij van competitieverplichtingen.