Het Nederlands Kampioenschap dynamictennis dubbel werd dit jaar door Taflan in Haps georganiseerd. Een mooie sporthal met vriendelijke en behulpzame mensen.

Vanwege het 50-jarig bestaan van Taflan werden alle deelnemers getrakteerd op het inmiddels beroemde cakeje met daarop het Taflanlogo.

Taflan speelde dit jaar vijf teams. Henk Donkers/Josina van Ras kwamen uit in de D-Klasse. Sonja van der Linden/Karin de Klijn in de C-Klasse. Paul Sommers/Kevin Pluk, Koos Sommers/Pieter Ermers en Gerard Simon/Heidi Derks in de AB Klasse.

Josina en Henk hadden het zwaar in de D-klasse en wonnen geen wedstrijden. Hierdoor was het toernooi na de poule afgelopen. Karin en Sonja leken na de poule kansloos voor een goede klassering. Ze gingen als vierde door en moesten het opnemen tegen de nummer één van de andere poule. In een zenuwslopende wedstrijd werd er toch gewonnen waardoor ze in de halve finale belandden. De halve finale werd nipt verloren, maar ze mochten nog wel strijden om de derde plaats. Bij een 19-17 voorsprong in de derde en beslissende game leek deze plek binnen. Maar toen ging het mis en werd er met 19-21 verloren. Al met al toch een erg mooie prestatie.

Zoals altijd liggen de beste kansen voor Taflan in de hoogste klasse. Zo ook dit jaar. Favoriet Paul/Kevin was niet in topvorm en had de nodige moeite om de eerste plaats te behalen in de poule. In de andere poule speelde Koos/Pieter ook zij behaalden de halve finale in de A-Klasse.

De onderste twee van de poule speelden om de prijzen in de B-Klasse. Na de poule moesten Gerard/Heidi proberen daar in de prijzen te vallen. Helaas lukte dat net niet.

In de halve finale van de A-klasse speelden Paul/Kevin tegen Koos/Pieter hun beste wedstrijd van de dag en behaalden ze de finaleplaats. In de finale speelden ze tegen Roland Halekor/Gert-Jan Enzlin. In de eerste set namen Roland/Ger-Jan verassend een voorsprong. Maar het Taflankoppel hield hun hoofd koel en won deze game met 21-16. De tweede game leek de druk ervan af en werd er vanaf het begin een voorsprong genomen waardoor de titel niet meer in gevaar kwam. Wederom een mooie titel voor Paul en Kevin.