Zaterdagavond 14 oktober stond de thuiswedstrijd tegen BSAC op het programma. Voor de wedstrijd was het teampresentatie van MHV en de tribunes waren goed gevuld. BSAC was een onbekende tegenstander voor de speelsters van MHV.

In het begin van de wedstrijd lag het tempo aan beide kanten hoog met veel snelle tegenaanvallen. De dames van MHV maakte een goede start maar kregen geen grip op de schutters van BSAC. Door veel technische fouten bleef BSAC goed in de wedstrijd en konden de dames van MHV niet op voorsprong komen. Zo gingen ze de rust in met een 11-12 achterstand.

In de kleedkamer werden de dames gewezen op hun eigen krachten en kwaliteiten. De trainers waren ervan overtuigd dat ze nog niet alles hadden laten zien wat ze kunnen.

Vol goede moed gingen de dames de tweede helft in. MHV kwam op ruime voorsprong maar de grotere voorsprong hielden ze niet lang vast. BSAC kwam terug tot 20-18. In de laatste tien minuten werd het erg spannend. Één minuut voor tijd maakte BSAC een doelpunt en kwam BSAC op een voorsprong van 25-26. Een aantal seconden voor tijd kreeg MHV nog een 7 meter. Deze werd goed benut door Evi Bens en zo kwam er een eindstand van 26-26 op het scorebord.

Eindstand MHV ’81 DS1 - BSAC: 26 - 26

De volgende wedstrijd voor MHV ’81 DS1 zal worden gespeeld op zaterdag 28 oktober. Dan spelen de dames van MHV uit tegen M.I.C.