Pupil van de week: Stan Selten

SES trekt zondag 22 oktober overtuigend de overwinning naar zich toe in het duel met SIOL uit Cuijk.

De thuisploeg heeft het overwicht en de meeste kansen, de bezoekers worden nauwelijks gevaarlijk. Pupil van de week Stan Selten ziet zijn SES met 2-0 winnen.

Scheidsrechter van Uden fluit voor aanvang van de wedstrijd. Hoewel die in eerste instantie gelijk op lijkt te gaan, komt na een kwartier toch wat meer gevaar van de kant van SES. Met name aanvallers Melvin van de Elzen en Niek Nooijen zorgen voor dreiging, maar dit resulteert niet in schoten op goal. Later bereikt een strakke voorzet van Nooijen diezelfde van den Elzen, maar hij krijgt de bal wederom niet op doel. Na zo’n half uur is het dan toch raak. Nooijen jaagt goed door op een slechte terugspeelbal van de centrale verdediger en is eerder bij de bal dan keeper Sander Hendriks. Na hem omspeeld te hebben, tikt Nooijen gemakkelijk binnen. Ook verdediger Jari Lukassen is dichtbij een doelpunt. Pas na 40 minuten komt het eerste echte gevaar van SIOL. Het afstandsschot wordt echter knap gepakt door SES keeper Jon de Klein. Na Nooijen weet ook Tijn Cuppen voor rust de Cuijkse keeper te omspelen, zijn inzet wordt echter van de lijn gehaald.

In de tweede helft schakelt het tempo een tandje terug. Er zijn minder hoogtepunten. Wel komt spits Jasper Nooijen, die deze wedstrijd kon starten in de punt van de aanval, tot een gevaarlijke kopbal en schot op goal. Later wordt hij gewisseld voor routinier Gijs Bens. Hij is direct belangrijk, want scoort het tweede doelpunt van de wedstrijd op aangeven van van den Elzen. De buitenspeler kwam met een rush over de zijkant in een kansrijke positie, maar was niet zelfzuchtig.

Komende zondag gaat SES op bezoek bij buurman Juliana Mill.