Het niveau van de wedstrijd is niet denderend. Na een moeizame start kwam de motor van SES zondagmiddag 19 november langzaam op gang.

Veel balverlies van beide partijen zorgt voor strijd op het middenveld. De eerste grootte kans is voor het thuis spelende SES. Aanvoerder Gijs Bens geeft een crosspass op Melvin van den Elzen. Loopt zijn benen van zijn lijf maar vindt het zijnet.

De meeste kansen zijn wel voor SES. Al zijn de kansen, voor rust, schaars. De corners van Gijs Bens bezorgen de keeper van Heijen, Marco Lamers, veel druk. Op slag van rust wordt de 8e hoekschop, van de lijn gehaald. De kopbal van Sebe van Huisseling wordt gekeerd door de oplettende Jeen Schiks.

SES komt sterker en geconcentreerder de kleedkamer uit. In de 46e minuut krijgt Melvin de bal op de linkerflank, geeft hem strak voor, waarbij Niek Nooijen de bal intikt. Het niveau is echter nog niet optimaal. Individuele fouten zorgen voor chaos en pingpong-voetbal.

Een vrijetrap van René Reijnen zorgde voor een hartverzakking bij Jon de Klein. Hij stond vast in de grond toen hij de bal van richting zag veranderen. Gelukkig ging de bal net over de lat.

De bal is letterlijk beter gaan rollen. Er is rust aan de bal en SES heeft de wedstrijd onder controle.In de 60e minuut verdedigt Joris Lukassen de bal uit. Hierop kopt Gijs de bal door en zet Niek Nooijen op een 1 tegen 1 situatie. Hij is niet gretig en legt de bal breed op Melvin van den Elzen die de bal in de goal loopt.

Tien minuten later is het weer raak. Jari geeft een perfecte bal op Gijs, die koelbloedig de verre hoek vindt.De tweede helft is stukken beter. SES heeft de overhand en geeft Heijen geen kans voor een tegenaanval.

Als slotakkoord krijgt invaller Tom Verberk zijn eerste balcontact van de wedstrijd. Hij legt hem kort neer voor Gijs Bens, die heeft gezien dat Marco Lamers te ver uit zijn goal staat. Een majestueuze lob zorgt voor een eindstand van 0-4 op sportpark De Heikamp.

Heijen - SES: 0-4
Niek Nooijen 0-1, 46.
Melvin van den Elzen 0-2, 60.
Gijs Bens 0-3, 70. 0-4, 89.
Scheidsrechter: Wijers