Eindelijk weer eens een competitieronde waarin alle teams in actie kwamen. De thuisspelende teams kregen alle 3 teams van Activia op bezoek.

Vollan MC1 speelde een leuke en goede wedstrijd maar moest helaas met 2-3 het onderspit delven tegen de MC 1 van Activia waar vorige week nog met 3-1 van werd gewonnen. De meiden toonden wel veerkracht door terug te komen uit een achterstand van 2-0. De 2de set werd nipt verloren met 23-25 en veel teams zouden na zo’n gevoelige tik de handdoek in de ring gooien. Dikke vette pluim voor de speelsters van dit team die toch bleven strijden voor een resultaat. En met succes want de 3de en de 4de set werden gewonnen waardoor de beslissing moest vallen in de 5de set. Helaas ging deze set jammerlijk verloren maar geweldig om te zien hoe de hechte formatie hier bleef strijden voor een goed resultaat.

Vollan DS1 was, gezien de stand op de ranglijst, eigenlijk verplicht om hier de volle 5 punten te pakken. In de 1ste set zag het hier echter nog niet naar uit. Vollan maakte het zich erg lastig door slordig te spelen waar Activia dankbaar van kon profiteren. Gelukkig wist Vollan het spel in de beslissende fase van de 1ste set beter onder controle te krijgen en de 26-24 setwinst leek een bevrijdende werking te hebben op het team van trainer/coach John Munten. In de rest van de wedstrijd was er verder geen vuiltje aan de lucht en met de setstanden van 25-15/25-15 en nogmaals 25-15 deed Vollan volledig aan de verplichtingen aan konden 5 punten op de teller bijschrijven.

Het slotakkoord voor deze uitwisseling was voor Vollan DS2. In de 1ste set was Vollan de bovenliggende partij en pakte met een 25-22 setwinst een 1-0 voorsprong in sets. In de 2de set was Activia de betere partij en door een setwinst van 16-25 werd de stand weer gelijkgetrokken. Vervolgens ontstond er een ware thriller waarin de tegenstanders volledig aan elkaar waren gewaagd. Helaas gingen zowel de 3de en de 4de set verloren maar setstanden van 28-30!!! En 24-26 zeggen eigenlijk meer dan genoeg.

Vollan DS 3 behaalde een knappe 3-1 overwinning in Maashees tegen MVC. De lijdensweg van Vollan MB1 is bijna ten einde. Tegen titelkandidaat Flamingo’s werd opnieuw een kansloze 4-0 nederlaag geleden.