Qigong (spreek uit: tsjie koeng), betekent letterlijk energie-oefeningen. Het is een zachte maar intense bewegingsleer, die met fysieke en mentale aandacht werkt.

Medische studies hebben uitgewezen dat deze oefeningen een zeer positieve invloed op je gezondheid hebben: het is stressverlagend, maakt je lichaam flexibel, versterkt je spieren, vergroot je longcapaciteit en is hartversterkend. Daarnaast verbetert het je concentratie, balans, houding, je weerstand en je imuunsysteem. Qigong is geschikt voor alle leeftijden.

In een reeks van 10 lessen leer je een speciale qigong serie, namelijk Shaolin Qigong Shebashi. Dit is is een serie van 18 oefeningen die gebaseerd is op tai chi en qigong. De dynamiek van tai chi wordt gecombineerd met de kracht van qigong. Na de reeks kun je zelf thuis doorgaan met oefenen of – bij voldoende animo – in groepsverband blijven trainen.

De lessen zijn op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur en starten op donderdag 11 januari. De lessen worden gegeven door Jack Peters van CenterSelf, school voor tai chi en qigong en vinden plaats op de Schaaphsoeve, Schaapsdijkweg 20a in Langenboom. Het lesgeld bedraagt € 125,- voor 10 lessen. De eerste les is gratis ter kennismaking.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 - 12 96 12 78.

Meer informatie over qigong vind je op www.centerself.nl.