Op zaterdag 13 januari 2018 speelde dames 1 van MHV een uitwedstrijd tegen Noav uit Susteren. MHV stond met 13 punten op een 5e plaats en Noav was de hekkensluiter van de ranglijst met 5 punten.

De thuiswedstrijd tegen Noav was een ruime overwinning voor MHV, maar daarmee moesten ze hen zeker niet onderschatten.
De wedstrijd begon met een het eerste doelpunt aan Millse zijde. Vervolgens liet Noav gauw weten dat ze de punten in eigen huis wilde houden. MHV werd in de dekking verrast met verschillende passeerbewegingen van Noav. MHV was te afwachtend, waardoor het halverwege de eerste helft met 9-4 achter stond. Het verdedigingsspel bij MHV werd beter, waardoor Noav hierdoor meerdere aanvalsfouten maakte. Ook in de aanval werd er gescoord en kon MHV dichterbij komen en zelfs op gelijke hoogte met 11-11. Een opbouwspeelster van Noav maakte nog net een mooi doelpunt van afstand, waardoor de teams met 12-11 de rust in gingen.

De doelpunten in de tweede helft lieten even op zich wachten, door goed keeperswerk aan de kant van MHV. Tevens werd er wat slordiger gespeeld, waardoor de stand gelijk op bleef gaan. MHV ging een tempo hoger spelen en wist zo eindelijk weer een voorsprong van 3 punten te krijgen. Maar ook Noav bleef ervoor werken en naderde MHV op 1 punt achterstand, 21-22. De laatste fase van de wedstrijd was rommelig aan de kant van MHV. In de aanval werden er enkele persoonlijke fouten gemaakt, waardoor ze Noav de gelegenheid gaven om langszij te komen. De dames van Noav profiteerden er echter niet van en wisten niet te scoren. Door een ongelukkige terugkomende bal vanuit de keepster van Noav, kon MHV scoren en was het nog 30 seconden op de klok. In de laatste aanval werd er nog gescoord voor Noav, maar dit mocht niet meer baten. Na een spannende strijd was het 22-23 in het voordeel van MHV.

Volgende week spelen de dames van MHV wederom een uitwedstrijd, maar dit keer op zondag tegen het Limburgse BSAC uit Maasbree. Het vorige duel eindigde in een gelijke stand.