De winter heeft zijn littekens achtergelaten in het veld van Achates. Het waterige weer maakte het veld los en drasserig. Toch werd de wedstrijd tussen de Langenboomse en Ottersumse ploegen zondag 28 januari gespeeld.

Achates trok met tien man aan het langste eind. SES haalde niet alles uit de wedstrijd en verliest met 2-1.

SES begint sterk aan de wedstrijd. De wedstrijd komt later in de eerste helft meer in balans, maar Langenboom nog steeds met de grootste kansen. Zelfs twee, voor de aanvallers van SES, duidelijke doelpunten worden wegens buitenspel afgekeurd. Beide keren worden de snelle aanvallers één-op-één gezet met keeper Hein de Jager van Achates.

Het is Achates die als eerste de beginstand van de wedstrijd verandert. Een voorzet van rechts kan niet voorkomen worden, waardoor de spits kan terugkoppen. Alertheid ontbreekt bij de SES-defensie en de 1-0 door aanvaller Talen Sarkouk is een feit.

De scheidsrechter moet meerdere keren fluiten voor overtredingen en grijpt vooral naar zijn kaarten voor de spelers die het niet met hem eens zijn. Zo krijgt Don Straatman aan Langenboomse kant een gele kaart voor praten. Voor een overtreding krijgt Jos Hendrix ook een kaart en vervolgens direct zijn tweede voor protesteren. Vlak voor het einde van de tweede helft staat Achates daardoor met tien man.

SES krijgt het meeste balbezit en gevaar voor het doel van Achates. Toch komt de oude Voetbalregel in werking: wie niet scoort, krijgt hem zelf tegen. Achates krijgt een bal strak voor. Miscommunicatie in de verdediging zorgt voor onduidelijkheid. De bal wordt half weggewerkt en valt voor de voeten van Paul Toonen. Gemakkelijk schuift hij hem voorbij de verschalkte Jon de Klein, 2-0.

Voor SES een domper. Een moeilijke opgave om nu nog de volle buit naar huis te nemen. Achates zakt verder in, maar de aanvallen van SES blijven komen. Het lukte ze één keer. In een rommelige aanval krijgt Niek Nooijen de bal panklaar voor invaller Steef Hendriks. De jonge aanvallende middenvelder tikt de bal van dichtbij binnen. SES blijft druk zetten, maar komt niet meer op gelijke hoogte. De rode kaart van Achates bracht mogelijkheden voor het ensemble van Ton Berens, maar ze verzuimden om de tegenstander af te straffen. Een belangrijke pot voor de middenmoot eindigt in het voordeel van Achates, 2-1.