Vollan DS 1 speelde een prima wedstrijd tegen het als 2de genoteerde Havoc uit Haps. Vollan startte weliswaar erg slordig en te veel persoonlijke fouten, wederom vooral met de service, waren er debet aan dat de 1ste set nog met 22-25 door Havoc werd gewonnen.

In het resterende gedeelte van de wedstrijd was Vollan duidelijk de bovenliggende partij en kon je aan het nivo van Havoc niet zien dat zij als 2de op de ranglijst staan genoteerd. Met overtuiging werd er een 3-1 overwinning behaalt door Vollan DS 1. Setstanden van 25-18/25-13 en 25-21 spreken boekdelen.

Vollan DS2 leed een 3-1 nederlaag tegen het als 3de genoteerde Achilles uit Beugen. Een nederlaag die voorkomen had kunnen worden. De 1ste set werd overtuigend gewonnen door Vollan DS 2 en een sensatie leek in de lucht te hangen. Ook in de 2de set zag het er naar uit dat Vollan er met de winst van door zou gaan. Tot aan het 23ste punt had Vollan eigenlijk constant een ruime voorsprong.

Slordigheden aan de kant van Vollan waren schuldig aan het onnodige en onbegrijpelijke setverlies van 26-24. Dit was een zodanige mentale tik voor Vollan dat zij in de 3de set compleet van slag leken en met maar liefst 25-8 werden weggespeeld. In de 4de set wisten zij zich zelf weer te herpakken maar dit bleek echter niet genoeg te zijn. Met 25-19 werd ook de 4de set een prooi voor Achilles waardoor een 3-1 nederlaag voor Vollan DS 2 een feit werd. Een gemiste kans om voor een stunt te zorgen.

Vollan D3 leed weliswaar een 3-1 nederlaag maar speelde wel een goede wedstrijd tegen Avoc –HVC-VCM D4 uit America/Hegelsom/Meterik. Drie verenigingen uit 3 kleine woonkernen. Samenwerkingsverbanden tussen verschillende verenigingen is een verschijnsel dat we ook in onze regio wellicht in de komende jaren ook meer zullen gaan zien.

Vollan MB 1 leed wederom een 4-0 nederlaag tegen SVS uit Stevensbeek maar speelde gezien de setstanden een verdienstelijke wedstrijd. Setstanden van 25-19/25-19/25-18/26-24 geven aan dat het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd is geweest.

Vollan MC 1 leed weliswaar een 3-2 nederlaag tegen concurrent Flamingo’s in en uit Gennep maar zij blijven echter wel de trotse koploper in deze poule. Volgende week moet er opnieuw aangetreden worden tegen concurrent Flamingo’s en dit zou wel eens de sleutelwedstrijd kunnen worden voor de beslissing in deze klasse. Aanvang wedstrijd 14.00 uur, plaats van handeling de Wis Langenboom.
Een volle tribune, gevuld met Langenboom publiek dan uiteraard, zou deze fanatieke meiden wel eens een extra boost kunnen geven.