Op zaterdag 17 maart 2018 speelde dames 1 van MHV’81 een uitwedstrijd, tegen de dames van Habo’95 in Boekel. MHV stond met 21 winstpunten op de 6e plaats, Habo’95 stond met 13 punten op de 8e plaats.

Om 19.00 uur klonk het fluitsignaal in sporthal De Burcht in Boekel. Voor beide teams werden de eerste doelpunten vanuit één positie gescoord. Na 5 minuten volgde de eerste 7 meter aan de kant van de thuisploeg. De score ging de eerste 10 minuten gelijk op, maar daarna nam MHV de overhand en liep uit naar een 6-10 voorsprong. Vervolgens bleven de doelpunten een tijdje uit, omdat er door beide teams slordig werd gespeeld. De dames van MHV bleven afspeelfouten maken, waar Habo van profiteerde en de achterstand tot 1 doelpunt wist te beperken. Uiteindelijk gingen de teams met 14-15 de rust in.

Habo’95 maakte de eerste 2 doelpunten van de tweede helft, waardoor ze voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Dit duurde echter niet lang, want MHV maakte meteen gelijk. Hierna werd het tempo van MHV wat hoger, met enkele 1e fases achter elkaar. Tussenstand 16-19. MHV liet zich weer even van de wijs brengen, waardoor de dames van Habo weer dichterbij kwamen. Met nog 10 minuten te spelen stond het dan ook 21-22 in het voordeel van MHV. De uitploeg zette nog even een eindsprintje in en kwam maar liefst zes keer achter elkaar tot scoren. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld. Habo wist nog twee keer te scoren, waardoor er een 24-30 eindstand op het scorebord stond.

Komend weekend staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, op zaterdag 24 maart om 20.45 uur tegen Margraten.