Zoals vorige week al werd aangekondigd moest Vollan MC1 aantreden tegen de concurrent op de ranglijst, Flamingo’s uit Gennep.

Vorige week werd er nog met 3-2 verloren van deze tegenstander, tijd voor revanche dus. Hier zag het in het begin van de wedstrijd echter niet naar uit. Flamingos leek er , na 21-25 en 17-25 setwinst in de 1ste 2 sets, met de overwinning vandoor te gaan.

Vollan MC1 toonde echter veerkracht en met een enorme inzet, zoals we eigenlijk wel van de ploeg gewend zijn, bleven de speelsters geloven in en vechten voor een goed eindresultaat. En met succes.

De 3de en 4de set werden met 25-20 en 26-24 in winst omgezet waardoor een 5de set de beslissing moest brengen. En ook in deze set leek Flamingo’ s er met de winst vandoor te gaan. Met een achterstand van 12-8 leek niemand bij Vollan nog geloof te hebben in een goed eindresultaat, met uitzondering van de speelsters zelf dan. Eindstand van deze set, geloof het of niet, 16-14 voor Vollan! Tijd voor een welverdiend feestje voor deze knappe 3-2 zege, die vooral op karakter werd behaald.

Vollan MB1 leed weliswaar een 3-2 nederlaag tegen Minerva uit Vlijmen maar behaalde wel de 1ste punten in deze competitie dus ook hier alle reden om een klein feestje te bouwen. Vollan DS 3 speelde een degelijke wedstrijd tegen MVC uit Maashees en behaalde een 3-1 overwinning.

De speelsters van Vollan DS2 zullen waarschijnlijk nog wel enigszins dizzy zijn van de tik op de neus die zij kregen van koploper Activia. BAM 4-0, setstanden? Hier praten we niet meer over. Tegen deze tegenstander hoef je geen punten te behalen. Wel is het zaak om even puin te ruimen en te zorgen dat zij de komende wedstrijden weer met het nodige zelfvertrouwen het veld betreden.

Vollan DS1 deed wat het aan de stand verplicht was. Een 4-0 overwinning tegen het onderaan de ranglijst bungelende Activia leverde weer 5 belangrijke punten op. Goed gedaan meiden.

Al met al nog niet zo’n slecht weekeinde dus voor Vollan.