In een doelpuntrijke uitwedstrijd laat de Langenboomse formatie zich verrassen door thuisclub SIOL. SIOL speelt fysiek doch technisch en weet zo binnen een half uur op 3-0 te komen. SES lijkt zich heel even te herpakken, maar het is slechts schijn. Eindstand 6-1.

Na een rustig eerste kwartier krijgt SIOL een corner die bij de 2e paal belandt. Daar is het Chamlal Loufti die de bal in tweede instantie over alles en iedereen heen lobt en in de verre hoek het net vindt. 1-0. Nog geen minuut later schat Langenboomse doelman Jon de Klein een hoge cross pass slecht in. De stuit is hoog, de Klein is ver uit zijn doel en gaat onder de bal door. Djavano Amanupunnjo neemt de bal mee en schuift eenvoudig binnen. Kort daarna doet SES iets terug, maar de kopbal van Melvin van den Elzen wordt op de lijn gepakt door keeper Dylan Janssen. De bezoekers krijgen direct daarna het deksel op de neus. Een hoge bal wordt opnieuw slecht ingeschat. Verdediger Jari Lukassen gaat het kopduel aan, maar mist de bal en komt lelijk ten val. Amanupunnjo profiteert en passeert keeper de Klein. 3-0

In de rust wisselt Ton Berens aanvallend voor SES en dat resulteert direct in een doelpunt. Invaller Niek Nooijen laat goed lopen en Tijn Cuppen kan hoog binnenschieten. Lang heeft SES niet om te geloven dat het nog een wedstrijd wordt. De Klein werkt een bal hoog weg, welke direct wordt opgepakt door Fynn Versteeg. Behendig speelt hij de verdedigers uit en rondt af in de linker bovenhoek. Na een uur is het wéér Amanupunnjo die de bal strak meekrijgt en aansluitend twee mannen passeert. Hij weet voor de derde keer te scoren. SES probeert te blijven voetballen en op te bouwen, maar SIOL troeft ze af door overal kort op de man te zitten en wint meer duels. Na 75 minuten volgt de afsluitende treffer. Daniël Ilic is op snelheid en niet af te stoppen. De Klein heeft geen antwoord op zijn sleepbeweging en de weg is vrij voor Ilic.

Voor Langenboom is het een middag om snel te vergeten.